Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Veiligheidsverantwoordelijken van AA Gent verklaren waarom ‘Kwekkende’ Club-fan een probleem was

Club-fan Didier mocht zijn eendenpak niet aanhouden in de Ghelamco Arena

Maandagnamiddag kon je op BlauwZwartFans het verhaal van Didier lezen, een fervente Club-fan die verkleed als eend de Ghelamco Arena niet mocht betreden. “Ik ben bevriend met heel wat Gent-supporters en had hen al gezegd dat ik me als eend zou verkleden. Zo zouden ze me goed kunnen herkennen in het stadion. Maar dat was puur om te lachen. Ik denk dat je zoiets toch wel moet kunnen plaatsen.” Zijn ludiek kostuum kon echter op weinig bijval rekenen bij de Buffalo’s.

Heel wat supporters van Blauw-Zwart gingen maar wat graag op de foto met de ‘Kwekkende’ Club-fan, maar de Gentse stewards waren minder enthousiast. “Ze pikten me er direct uit en zeiden dat ik zo niet binnen zou mogen”, vertelt Didier in gesprek met Het Nieuwsblad. De politiemensen rond het stadion bevestigden even later de woorden van de stewards.

Zijn verkleedpartij op zich was geen probleem, wél het masker dat hij droeg (zie bovenstaande foto). “Wij zijn tegen acties die gericht zijn tegen de andere supporters. Maar met ludieke acties als deze hebben wij geen probleem”, vertelt één van de veiligheidsverantwoordelijken bij AA Gent. “Maar we waren niet op voorhand op de hoogte gebracht. Daardoor moesten de politiemensen ter plaatse beslissen en dan baseren ze zich op de voetbalwet. En die stelt heel duidelijk dat supporters ten alle tijde herkenbaar moeten zijn.”

Bivakmutsen

En dus moest de ‘snavel’ van Didier eraan geloven. “Maar zo verloor mijn kostuum volledig zijn charme. Een eend zonder bek is geen eend.” De Club-fan stelde voor om de agenten een kopie van zijn identiteitskaart te laten nemen alsook een foto van zichzelf, maar daar hadden de ordediensten geen oren naar. En dus trok Didier zonder eendenpak het bezoekersvak in. “Het was me natuurlijk ook geen sanctie (stadionverbod, nvdr) waard. Maar ik vond de beslissing wel heel erg jammer.”

Bij AA Gent benadrukken ze dat het zeker niet de bedoeling was om supporters van Club Brugge te viseren. “Eerder op de dag doken ook al Gent-supporters met Blauw-Witte bivakmutsen op. Zij moesten die ook afnemen. De conclusie is duidelijk: ludieke acties kunnen wat ons betreft, maar breng dan wel op voorhand de veiligheidsverantwoordelijke van je club op de hoogte”, klinkt het.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws