Vanhaezebrouck mist sterkhouder tegen Club en haalt daarvoor uit naar ref: “Het was om te lachen”

Hein Vanhaezebrouck (AA Gent)

Anderlecht won zondagavond met 3-1 van Charleroi en heeft zo toch nog een sprankeltje hoop om Club Brugge straks van de titel te houden. De voorsprong van Ivan Leko & co is immers geslonken tot 5 punten. Hein Vanhaezebrouck was na de driepunter tegen de Carolo’s evenwel niet te spreken over scheidsrechter Nicolas Laforge.

Kenny Saief liep tegen de ploeg van Felice Mazzu tegen zijn derde gele kaart van deze Play-Offs aan en is dus geschorst voor de topper van komende zondag op Jan Breydel. Dat alles tot grote ergernis van Vanhaezebrouck. “De ref had blijkbaar veel zin om kaarten te trekken. Dendoncker verdiende helemaal geen geel, hij raakte eerst de bal. En Sels die geel kreeg voor tijdrekken, dat is om te lachen. Wij zijn geen ploeg die tijd rekt. En ook die fout van Kums was helemaal geen geel waard”, foetert de trainer van RSCA tegenover Het Laatste Nieuws.

Voorts is Ivan Obradović onzeker voor de match tegen Blauw-Zwart. De Servische verdediger heeft last van de lies en moest ook de match tegen Charleroi al aan zich voorbij laten. Mogelijk geraakt hij niet speelklaar. En dan is er nog Łukasz Teodorczyk die momenteel in Polen verblijft vanwege het overlijden van zijn broer. “We gunnen Teo alle tijd om de plotse dood van zijn broer te verwerken en de begrafenis te regelen. Pas later in de week zal blijken of Teo zich mentaal klaar voelt voor de topper”, aldus Vanhaezebrouck. Bij Club liggen Kenneth Vermeer, Guillaume Hubert en Saulo Decarli in de lappenmand. Zij komen dit seizoen sowieso niet meer in actie.

Dat Anderlecht de leider nog kan doen twijfelen, wil Hein overigens niet gezegd hebben. “Vijf punten ophalen op vier matchen is zwaar. Ik blijf zeggen dat Club Brugge de verdiende kampioen zou zijn. Wij hadden met het oog op de tweede plaats gezegd: onze drie thuismatchen winnen en we gaan er niet ver vanaf zijn. De twee uitmatchen zijn extra, zonder druk. Maar dat wil niet zeggen dat we het hen gaan cadeau geven. En ze kunnen in elk geval tegen ons nog geen kampioen spelen. We zijn nu goed bezig, we gaan er alles aan doen om er een sterke match neer te zetten”, besluit Vanhaezebrouck in Het Nieuwsblad.

Laaste nieuws

Manchester behandelt Bruggefans ook niet zo fantastisch

De 18-jarige Cisse Vandenbulcke heeft bij de Krant van West-Vlaanderen zijn verhaal gedaan over de harde aanpak door de Engelse politie. Een...

Clement neemt standpunt in na rode kaart van Deli

Club Brugge ging met zware 5-0-cijfers onderuit in de terugwedstrijd van de zestiende finale van de Europa League op bezoek bij Manchester...

Dit zijn de elf die het moeten doen in Manchester

Philippe Clement maakte zopas zijn basiself voor de match op Manchester United van straks bekend. Club Brugge behaalde in...

Volgende Wedstrijd

Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populaire artikelen

Manchester behandelt Bruggefans ook niet zo fantastisch

De 18-jarige Cisse Vandenbulcke heeft bij de Krant van West-Vlaanderen zijn verhaal gedaan over de harde aanpak door de Engelse politie. Een...

Clement neemt standpunt in na rode kaart van Deli

Club Brugge ging met zware 5-0-cijfers onderuit in de terugwedstrijd van de zestiende finale van de Europa League op bezoek bij Manchester...

Dit zijn de elf die het moeten doen in Manchester

Philippe Clement maakte zopas zijn basiself voor de match op Manchester United van straks bekend. Club Brugge behaalde in...

Blauwzwart heeft vanavond een opvallende supporter

Met twee op twaalf doet Royal Antwerp FC het momenteel niet goed in de Jupiler Pro League, maar toch zitten ze heel...