Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vanhaezebrouck komt met fikse waarschuwing voor Club Brugge

Hein Vanhaezebrouck (AA Gent)

Anderlecht is vrijdagavond met dank aan een omstreden penalty voorbij Charleroi geraakt. Met het oog op de klassieker van volgende week zondag in het Astridpark is er daardoor opnieuw een sprankeltje hoop op de titel bij Hein Vanhaezebrouck en zijn manschappen. Al hangt het er natuurlijk ook vanaf hoe Club Brugge dit weekend voor de dag komt tegen AA Gent.

“Wie van mij de Slag om Vlaanderen mag winnen? Ik heb meer affiniteit met Gent, maar na deze zege komt Anderlecht er altijd als de winnaar uit”, grinnikt Vanhaezebrouck. “Of we sluipen dichter bij Club Brugge ofwel gaan we voorbij AA Gent”, klinkt het tegenover Het Nieuwsblad.

Als Blauw-Zwart zondag zou verliezen in de Ghelamco Arena, slinkt de voorsprong op beide achtervolgers tot 6 punten. Vanhaezebrouck ziet het na de driepunter tegen de Carolo’s alleszins weer helemaal zitten voor de titelstrijd. “Ik heb mijn jongens het hele weekend vrijgegeven. We zijn nog niet dood en begraven zoals sommige mensen denken. Markovic was een pluspunt en ook ­Saelemaekers toonde veel bravoure voor een 18-jarige. We doen nog mee.”

Over de discutabele penaltyfase – waar op sociale media schande van gesproken werd – wilde Vanhaezebrouck niet al te veel kwijt. Een dag eerder had hij op zijn persconferentie de VAR immers nog serieus in vraag gesteld. “De penalty? Ik kan er moeilijk over oordelen. Het hangt ervan af wie eerst bij de bal was. Ik kan de mensen van Charleroi ook wel begrijpen. Het is een moeilijke fase”, besluit de oefenmeester tegenover Sporza.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws