Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vandenbempt is niet te spreken over straffe taal van Refaelov: “Moet je daarvoor zo oud geworden zijn?”

Peter Vandenbempt (analist) (2)

Lior Refaelov was na de nederlaag op Anderlecht bijzonder ontstemd over de afgekeurde goal van Abdoulay Diaby. “Een doelpunt afkeuren door enkele millimeters… Dat is het gewoon laten afhangen voor wie je supportert en dan op die basis oordelen. Vorige week komt de videoref niét tussen als er een onterechte penalty wordt gefloten op Teodorczyk en nu wel. Het is vreemd dat alles in het voordeel van Anderlecht uitdraait. Misschien willen ze door Club te laten verliezen de Play-Offs nog wat interessant houden. Dat is ons gevoel op dit moment, niet alleen van mij”, vertelde hij onder meer in een reactie aan Het Laatste Nieuws.

Peter Vandenbempt heeft maar weinig begrip voor de straffe taal van onze Israëliër. “In de 3 wedstrijden was er discussie over de VAR. Refaelov ziet er blijkbaar ook een complot in, zowaar in het voordeel van Anderlecht en tegen Club Brugge, om de spanning erin te houden. Moet je daarvoor dan zo oud geworden zijn, vraag ik me toch af”, foetert de radicommentator.

“Maar oké, het is eigen aan Play-off 1: de spanning die oploopt, de belangen die groot zijn, het verschil tussen de ploegen dat miniem is. Dan komen boze en gefrustreerde spelers altijd weer uit bij de scheidsrechter. Dus ook bij de VAR. Ik begrijp het wel. De beslissing om de goal van Club af te keuren was strikt genomen correct, maar dat buitenspel was dan weer zo nipt, dat je misschien ook weer rekening moet houden met het camerastandpunt en die lijn die ze dan trekken. Is die wel 100% betrouwbaar? Ik wil maar zeggen: als dit doelpunt nu goedgekeurd was, hadden we toch geen grove onrechtvaardigheid meegemaakt”, besluit Vandenbempt bij Sporza.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws