Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vandenbempt blikt vooruit op Anderlecht – Club: “Zij zijn zondag de grote favoriet”

Peter Vandenbempt (analist) (2)

Club Brugge heeft afgelopen weekend zijn voorsprong op AA Gent en Anderlecht zien slinken tot 6 punten. Blauw-Zwart voetbalde nochtans niet slecht in de Ghelamco Arena, maar ging wel met 1-0 onderuit. Peter Vandenbempt analyseert en blikt ook al vooruit op de klassieker van komend weekend.

Eerst en vooral vindt de radiocommentator dat Blauw-Zwart zich niet meteen zorgen moet maken na de nederlaag tegen de ploeg van Yves Vanderhaeghe. “Als Club Brugge was blijven spelen zoals in het eerste halfuur, waarin Gent eigenlijk drie keer had moeten scoren, dan was er misschien wel reden tot ongerustheid geweest. Nu toch minder, omdat AA Gent wellicht ook de sterkste tegenstander is van Club Brugge.”

“Bij Gent zijn veel jongens in vorm, met vertrouwen. En de defensie was heel sterk na de rust. Zo’n uitwedstrijd kan je nu eenmaal gewoon verliezen in Play-Off 1, dat is geen ramp. Club heeft die tweede helft gedomineerd en heeft de hele tijd voetballende oplossingen gezocht. Dat is altijd goed.” Al vindt Vandenbempt tegelijkertijd dat Ivan Leko & co niet moeten overdrijven over het betere voetbal na de pauze. “Ik vond wel dat die prestatie heel hoog ingeschat werd, ook door de spelers. Want wat heeft Club uiteindelijk afgedwongen met al dat overwicht in de tweede periode? Twee kansen, waarvan dan nog één na een blunder van één van de verdedigers. Zo geweldig lijkt mij dat nu ook weer niet.”

Een veel te smalle kern

“Maar oké, het vertrouwen spat er wel nog af bij Vanaken en Vormer, die zegt dat ze die concurrenten thuis wel allemaal gaan pakken. Al heb ik de indruk dat dat na nieuwjaar toch iets moeilijker geworden is. In totaal heeft Club in 2018 maar vier keer gewonnen in elf competitiewedstrijden. Dat is alles bij mekaar toch redelijk bescheiden. De kloof is in die periode vooral gebleven omdat de concurrenten het ook lieten afweten”, oordeelt Vandenbempt bij Sporza.

Dat het kampioenschap weer springlevend is, wil de analist niet gezegd hebben. “Ik zou toch nog een weekje wachten om te zeggen dat de titelstrijd weer open is, tot Club Brugge op bezoek geweest is bij Anderlecht. Maar laten we zeggen dat met een beetje goeie wil de illusie van een titelstrijd gewekt is. Al is Anderlecht op dit moment zeker nog geen titelkandidaat voor mij. Zonder Kara, Najar, Onyekuru, Trebel die geschorst was, Spajic die nu weer een tijdje out is, is die kern veel te smal. Daarom vind ik dat Club zondag de grote favoriet is om voor het eerst in 20 jaar en 28 wedstrijden eindelijk nog eens te winnen in Brussel. Maar oké, het is voetbal en in voetbal wint niet altijd de favoriet.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws