Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Titelscenario’s bij Club Brugge: Manchester City achterna of natte droom van Blauw-Zwarte legioen?

Club Brugge kampioen (Club Brugge - Anderlecht)

Door de 6-0 overwinning tegen Charleroi telt Club Brugge 6 punten voorsprong op Anderlecht en 8 punten op AA Gent. Ivan Leko en zijn manschappen kunnen de vijftiende landstitel dan ook stilaan ruiken. Met een beetje meeval duurt het zelfs niet lang meer voor we de champagne mogen ontkurken.

Volgens Het Nieuwsblad kan Blauw-Zwart in het beste geval al binnen twee matchen de titel vieren. Al zijn daar wel enkele strikte voorwaarden aan verbonden. “Daarvoor moet Club deze speeldag winnen tegen Standard en moeten Anderlecht (bij Genk) en AA Gent (bij Charleroi) beide verliezen. Als Club volgende vrijdag dan wint in Genk, kan het twee dagen later vanuit de luie zetel de titel pakken als Charleroi stunt in Anderlecht en AA Gent en Standard het op een gelijkspel houden. Een mogelijk, maar weinig waarschijnlijk scenario”, klinkt het in de krant.

Een veel logischer en gewenster scenario zou echter een nieuwe titel tegen de aartsrivaal uit Brussel zijn. Bij de bekendmaking van de Play-Off kalender droomden de Brugse fans immers al luidop van een gelijkaardig scenario als in 2016. Toen kreeg Anderlecht een 4-0 pandoering om de oren en ontplofte Jan Breydel als nooit tevoren. Zondag 6 mei 2018 kan hetzelfde gebeuren en dus maken de leden van Ivan Leko’s Bruges Army hun agenda alvast vrij.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws