Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Tim Smolders voorspelt Gent – Club Brugge

Nakamba (Club Brugge - Gent)

Zondagavond om 18 uur is de Ghelamco Arena het decor voor het hoogtepunt van de tweede speeldag in de Play-Offs. Tim Smolders, die in het verleden voor zowel Club Brugge als Gent uitkwam, blikt vooruit naar een topper die intens belooft te worden.

“Ik verwacht een mooie strijd tussen de twee beste ploegen van Play-Off 1. Gent zit vol vertrouwen, terwijl Club Brugge een boost kreeg in zijn laatste wedstrijd.” De laatste drie ontmoetingen op Gentse bodem eindigden in een nederlaag voor Blauw-Zwart. De laatste Brugse zege in de Ghelamco Arena dateert van 8 mei 2016, niet toevallig het kampioenenjaar onder Michel Preud’homme.

Ongeacht de uitslag zondag, verwacht Smolders dat Ivan Leko & co straks hun vijftiende landstitel mogen vieren. “Het titelparcours is nu al gereden, ook al verliest Club. Hoe sneller ze het kampioenschap kunnen beslissen, hoe beter voor hen natuurlijk. De revanchegevoelens van de jongste nederlagen spelen sowieso mee”, klinkt het tegenover Voetbalkrant.

Net dat tikkeltje extra motivatie

Komend weekend verwacht Smolders een overwinning voor Yves Vanderhaeghe en de zijnen. “Er staat een stevig geheel. Bronn en Gigot geven achterin weinig weg. Verder draait het middenveld enorm goed met een Verstraete die veel veel progressie boekte. Club heeft daarentegen de ervaring in de grote matchen. Het wordt een dubbeltje op zijn kant, maar ik geef Gent een licht voordeel.”

Tot slot laat de gewezen middenvelder zich uit over de supportersacties die volop leven bij de Buffalo’s voor hun ‘match van het jaar’. Deze week daagden er zelfs 2.400 Gent-fans op voor een oefensessie in hun stadion. “Tegenwoordig zie je het steeds vaker: open trainingen, een verwelkoming van de spelersbus,… Dat geeft die jongens een boost. Bij een duel tegen de leider of de aartsrivaal geven dergelijke acties net dat tikkeltje extra motivatie. Of dit in mijn tijd al bestond? Neen, toen stonden ze ons enkel op te wachten wanneer het slecht ging”, besluit Smolders al lachend.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws