Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Standard-pion pakt uit met gevoelige uitspraak: “Club Brugge is mijn grootste liefde”

Tifo RFCB (Club Brugge - KRC Genk)

Quasi elke profvoetballer heeft op het einde van zijn carrière meerdere clubs op zijn palmares staan, maar ook bijna iedereen heeft een voorkeursploeg. Zo ook Philippe Vande Walle, die zelfs als keeperstrainer van Standard zijn liefde voor Club Brugge niet onder stoelen of banken steekt. Ook niet in aanloop naar de clash van komende zondag. 

Vande Walle werkte zo’n 150 matchen af als doelman op Jan Breydel en was later ook actief als keeperstrainer bij Blauw-Zwart. Een onverdeeld succes werd dat laatste echter niet. “Mijn droom om keepertrainer te worden bij Club Brugge is in 2012 even werkelijkheid geworden, maar dat sprookje heeft jammer genoeg niet lang geduurd. Na het ontslag van Georges Leekens opteerde het bestuur voor Juan Carlos Garrido. Hij werkte zonder keepertrainer en dat heeft me enorm gekwetst.”

“Ik heb meermaals op mijn knieën gesmeekt bij Garrido om de keepers meer te mogen trainen, maar op winterstage kon ik in tien dagen welgeteld tien minuten met mijn doelmannen werken. Daaruit heb ik mijn conclusies getrokken. Ik had een contract van drie jaar getekend met de veronderstelling daar de rest van mijn leven te blijven. Bie mién club, maar het mocht niet zijn.” En zo belandde Vande Walle via een omweg bij KV Mechelen op Sclessin. “Of ik bij het DNA van Standard pas? Het blijft in alle opzichten een speciale club, maar ik denk dat ik qua karakter misschien beter in het plaatje van Club Brugge pas.”

Als Champions League-commentator van RTL hoopt Vande Walle zoveel mogelijk wedstrijden van Club Brugge en Bayern München te mogen becommentariëren. “Als kind was het al Club en Bayern wat de klok sloeg en toen Jean-Marie Pfaff daar tekende, werd dat gevoel alleen nog maar versterkt. Als Bayern volgend seizoen in de groepsfase tegen Club speelt? Dan zou ik écht niet weten voor wie ik moet supporteren. Brugge en Bayern zijn en blijven mijn twee grootste liefdes. Dan laat ik een sjaal in het Blauw-Zwart en Rood-Wit breien, zo is Standard toch ook een beetje tevreden”, klinkt het in de Krant van West-Vlaanderen.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws