Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Refaelov spreekt luidop over complottheorie tegen Club Brugge: “Niet alleen mijn gevoel”

Lior Refaelov interview (Club Brugge - Charleroi)

Lior Refaelov beleefde geen leuke zondag in het Astridpark. Onze Israëliër had het moeilijk om zijn stempel te drukken op het spel van Club Brugge en werd na een uur naar de kant gehaald voor Wesley Moraes. Daarbovenop werd hij door de Anderlecht-aanhang bekogeld met bierbekers en andere projectielen. 

Toch was Refaelov na afloop vooral misnoegd over de afgekeurde gelijkmaker van Abdoulay Diaby. “Ik ben niet zeker of het wel offside was, maar zelfs al is het fifty-fifty, waarom moet de videoref dan ingrijpen? Als de hoofdscheidsrechter een fout maakt, dan moet je ingrijpen. Nu is er gewoon sprake van een randgeval dat de hoofdref inschat als geen buitenspel, waarom moet hij hem dan corrigeren? De videoref moet invloed hebben in het spel, maar enkel bij de grote beslissingen waar het heel duidelijk is. Als de videoref over elke fase zijn zegje wil doen, dan hoeven we de gewone scheidsrechter niet meer, dan doen we wel alles met de computer.”

“Een doelpunt afkeuren door enkele millimeters… Dat is het gewoon laten afhangen voor wie je supportert en dan op die basis oordelen. Vorige week komt de videoref niét tussen als er een onterechte penalty wordt gefloten op Teodorczyk en nu wel. Het is vreemd dat alles in het voordeel van Anderlecht uitdraait”, klinkt het vol onbegrip tegenover Het Laatste Nieuws.

Ik kan mijn hand toch niet afhakken?

Onze aanvaller gaat zelfs nog een stapje verder en alludeert op een mogelijk complot tegen Blauw-Zwart. “Misschien willen ze door Club te laten verliezen de Play-Offs nog wat interessant houden. Dat is ons gevoel op dit moment, niet alleen van mij. Hetzelfde bij de vrije trap waar het doelpunt uitkomt. Ja, de bal raakt mijn hand, maar ik kan die toch niet afhakken? Hij was dicht tegen mijn lichaam. Volgens de letter van het reglement is het inderdaad handspel, maar op dit niveau moet je toch wat anders denken.”

Rafa beseft dat Club niet tevreden kan zijn met 3 op 9, anderzijds is er nog altijd geen man overboord. “We wisten dat het een moeilijke start zou worden met deze twee uitmatchen, maar nu hebben we twee thuismatchen (Charleroi en Standard, nvdr) waar we onze kwaliteit weer volop kunnen tonen. We gaan vol voor de winst donderdag en zondag. Het wordt niet makkelijk, maar thuis met de steun van de supporters kunnen we altijd iets meer”, besluit Refaelov op onze officiële website.

LEES OOK: Vandenbempt is niet te spreken over straffe taal van Refaelov: “Moet je daarvoor zo oud geworden zijn?”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws