Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Opstelling Club Brugge: ‘Leko grijpt in na 0 op 6, twee basispionnen vliegen naar de bank’

Ivan Leko geeft aanwijzingen (Club Brugge - Standard)

Na de nederlagen tegen AA Gent en Anderlecht is het genoeg geweest voor Ivan Leko. Als onze coach zijn plannen van op training doortrekt, wijzigt hij zijn ploeg straks op twee plaatsen in vergelijking met de match in het Astridpark. Een driepunter in eigen huis tegen Charleroi is immers een must…

Leko hanteerde in de lastige uitmatchen tegen AA Gent en Anderlecht een weldoordachte 3-5-1-1 formatie, maar de resultaten bleven uit. En dus zal de Kroaat tegen Charleroi teruggrijpen naar de 3-5-2 veldbezetting die hem eerder dit seizoen al zoveel succes opleverde. Mét twee aanvallers dus, waarbij de voorkeur zou uitgaan naar het spitsenduo Wesley – Diaby. Het eerste kind van de rekening is dan ook Lior Refaelov. Hij speelde lang niet slecht, maar in de gebruikelijke opstelling is er voor de 31-jarige Israëliër geen plaatsje voorzien. Als invaller kan hij uiteraard wel nog altijd zijn nut bewijzen.

Daarnaast is de kans reëel dat ook Dion Cools zal moeten toekijken vanop de bank. Sinds zijn contractverlenging net voor de Play-Offs heeft onze 21-jarige rechterflank het immers moeilijk om zijn beste niveau te halen. Volgens Het Nieuwsblad zou Krépin Diatta – van nature uit nochtans een centrumspits – wel eens zijn kans kunnen krijgen tegen de Carolo’s. In de Ghelamco Arena bewees de 19-jarige Senegalees alvast wat hij in zijn mars heeft op de linkerflank, kan hij hetzelfde brengen op rechts?

Tussen de Brugse palen zal Vladimir Gabulov – die kan terugkijken op een prima wedstrijd tegen Anderlecht – opnieuw de voorkeur krijgen op Ethan Horvath. In verdedigend opzicht behoudt Leko normaal gesproken het vertrouwen in zijn driemansdefensie Mitrovic – Mechele – Denswil, tenzij Benoît Poulain al fit genoeg geacht wordt om te starten. Tot slot mogen ook Ruud Vormer, Hans Vanaken, Marvelous Nakamba en Anthony Limbombe zich aan een basisplaats verwachten tegen de ploeg van Felice Mazzu.

Vermoedelijke opstelling Club Brugge

Gabulov – Mitrovic, Mechele, Denswil – Diatta, Vormer, Vanaken, Nakamba, Limbombe – Wesley en Diaby

Vermoedelijke opstelling Charleroi

Penneteau – Dessoleil, Martos, Zajkov – Nurio, Ilaimaharitra, Hendrickx, Marinos – Baby, Rezaei en Benavente

LEES OOK: Club-fans willen dat Leko verandering doorvoert tegen Charleroi: “Zet hem maar naast de ploeg”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws