Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

OPGELET! Brugse supportersfederatie waarschuwt fans die meereizen naar Gent voor stadionverbod

Ghelamco Arena 's avonds (AA Gent)

De rivaliteit tussen Club Brugge en AA Gent is de laatste jaren alleen maar toegenomen en dus zit de schrik voor een intense topper er serieus in. Zo besliste burgemeester Daniël Termont dat de Blauw-Zwarte clubkleuren vandaag verboden zijn in Gent en zal een helikopter het stadscentrum in de gaten houden. Volgens de strenge maatregelen mogen de Brugse supportersbussen zelfs geen enkele keer stoppen onderweg naar de Ghelamco Arena. Wie de regels aan zijn laars lapt, kan op elk moment opgemerkt worden door de vele politiepatrouilles die al de hele dag aan de gang zijn in de hoofdstad van Oost-Vlaanderen. Maar daar blijft het niet bij…

De overkoepelende supportersfederatie van Club Brugge heeft namelijk laten weten dat de “Anti Buffalo sjaal” (zie onderstaande foto) verboden is in de Ghelamco Arena. Als deze sjaal wordt opgemerkt bij het binnengaan van het stadion, zal hij onmiddellijk in beslag genomen worden. Supporters die de sjaal tóch weten binnen te smokkelen, riskeren zelfs een stadionverbod.

De Brugse fans vinden alle opgelegde maatregelen serieus overdreven en laten hun onvrede daarover duidelijk blijken op sociale media. De gele badeendjes – verwijzend naar de Kwekkers van AA Gent – zullen straks ongetwijfeld wél van de partij zijn in het uitvak waar Ivan Leko’s Bruges Army plaatsneemt.

Anti Buffalo sjaal

Foto: Manuella D.

Club-fans nemen massaal eendjes mee naar de Ghelamco Arena

Foto: Tommy DB.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws