Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Openhartige Vormer legt haarfijn uit hoe hij in frustrerende vormdip verzeild is geraakt

Ruud Vormer boos (Club Brugge - KRC Genk)

Wie de cijfers op tafel legt, kan er niet naast kijken. Ruud Vormer was voor Nieuwjaar goed voor 14 assists en 7 goals, terwijl hij in 2018 nog maar 3 assists en 1 goal liet optekenen. Onze kapitein beseft dat het beter moet, maar wijst tegelijkertijd ook naar zijn ploegmaats.

Na drie speeldagen in de Play-Offs blijft Club achter met slechts 3 op 9. “Véél te weinig”, foetert onze kapitein in Het Laatste Nieuws. “We waren echt niet minder dan Anderlecht en zeker niet dan Gent. We hadden veel de bal, het enige wat ontbrak, was doelpunten. Dat en ik die mijn vorm moet terugvinden.”

“Ik praat erover met de trainer, met mijn vader ook. Ik leg mezelf veel druk op. Dat moet zo bij een topclub. Maar ook al speelt er heel wat in mijn hoofd, ik ga niet twijfelen. Ik ben maar met één ding bezig, die titel. Terwijl ik gewoon lekker vrij moet gaan voetballen. Weet je wat het ook is? Het verwachtingspatroon ligt een stuk hoger. Als ik eens geen goal maak of assist geef, speel ik zogezegd een matige wedstrijd. Terwijl dat niet altijd zo is. Maar ik verwacht ook meer van mezelf dan ik nu laat zien. Ik kán ook veel beter dan ik nu laat zien.”

Al vindt onze aanvoerder dat ook andere jongens moeten opstaan als de Gouden Schoen een mindere dag heeft. “Ik denk dat ik gerust mag zeggen dat ik dit seizoen belangrijk was met mijn goals en assists, maar het contrast na Nieuwjaar is groot. En dat frustreert me. Omdat het nu money time is. Nú moet ik er staan. Al lopen er hier nog andere jongens rond die de kar kunnen trekken. Niet alles moet op Vormer vallen. Ik ben Messi niet. Ik ben gewoon Ruudje Vormer, een normale voetballer.”

LEES OOK: Vormer pleit voor opstelling die bevrijdend kan werken: “Volgens mij is ook Leko er voorstander van”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws