Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Onbegrip voor fans van Club Brugge: “Gaan we daarover klagen?”

Brugse noordtribune (Club Brugge - Standard)

Het Jan Breydelstadion was zondagavond in heuse kampioenenstemming. Door het puntenverlies van zowel Anderlecht als Gent kon Club Brugge immers een reuzenstap richting zijn vijftiende landstitel zetten. Ruud Vormer & co hadden de boodschap begrepen, maar de Brugse defensie wist geen raad met de flitsen van Junior Edmilson en Mehdi Carcela. De 4-4 net voor affluiten was echter de grootste domper voor de Blauw-Zwarte aanhang.

Ludo Vandewalle, chef voetbal van Het Nieuwsblad, kan de ontgoocheling bij de Club-fans maar moeilijk plaatsen. “De teleurstelling droop ­eraf bij de Brugse aanhang. Het leek alsof Club verloren had. Waarom eigenlijk? Omwille van de late gelijkmaker natuurlijk. Maar voor de rest? Club Brugge staat er nog altijd. Het kan nog altijd op de zevende speeldag tegen Anderlecht kampioen worden. Club heeft meer punten voorsprong op Anderlecht dan bij het begin van Play-Off 1 (nu zeven, toen maar zes) en er zijn nog maar vijf wedstrijden en 15 punten te verdienen.”

“Wat zeker zo belangrijk is: Blauw-Zwart kan het nog altijd optimaal opbrengen. Diaby en Vormer vonden hun beste acties terug, Vanaken steekt zich niet langer weg in dit soort topwedstrijden. En: Standard is nu eenmaal een sterke tegenstander, op dit moment de sterkste in Play-Off 1. Geen zorgen, we zien ook de andere zogenaamde ­titelrivalen als Anderlecht en AA Gent bezig. Dat is kwalitatief veel minder. Defensief zat het gisteren bij beide ploegen niet altijd even snor, maar gaan we daarover klagen? Neen toch? Club-trainer Ivan Leko heeft lak aan de spanning en weigert voorzichtigheid in te bouwen. De blik naar voren, het hart volgend. ­Iedereen met het Blauw-Zwarte DNA zou moeten kirren van de pret. Omdat het werkt en de toeschouwers schitterende wedstrijden oplevert. Vier van de vijf duels van Club Brugge in deze Play-Off 1 – Club-Charleroi (6-0) van donderdag inbegrepen – hadden een erg hoge amusementswaarde.”

Ook Peter Vandenbempt vindt de teleurstelling onnodig. “De voorsprong van Club werd pas in de slotseconden uitgeveegd en dan was er grote ontgoocheling bij de supporters. Nochtans nergens voor nodig denk ik, want Club heeft zich van de week prima hersteld van de nederlagen tegen Gent en Anderlecht. Het heeft Standard voor de rust gewoon overklast met geweldig voetbal, veel kansen, doelpunten,… En zonder de klasse van Carcela en vooral Edmilson had Club deze wedstrijd gewoon met een groot verschil gewonnen. Maar de situatie is halfweg Play-Off 1 toch gewoon dat Club nu 1 punt meer voorsprong heeft op Anderlecht dan bij de start ervan. Dat bepalende spelers als Vanaken, Vormer en Diaby weer in topvorm zijn. Dat Club Brugge nog thuis voetbalt tegen Anderlecht en Gent… Dus ik zou zeggen: niets aan de hand. Al denk ik wel dat Club voor de gemoedsrust er minstens goed aan doet om bij Racing Genk, de ploeg in vorm, toch niet te verliezen”, besluit de radiocommentator op Sporza.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws