‘Om deze twee redenen had de 4-4 van Standard afgekeurd moeten worden’

Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Ivan Leko op training bij Blauw-Zwart

Club Brugge leek zondagavond op weg naar een belangrijke driepunter tegen Standard, maar net voor affluiten besliste Duje Čop daar anders over. Op het eerste zicht leek het om een reglementair doelpunt te gaan, maar één dag later zijn er de nodige twijfels ontstaan over de geldigheid van de 4-4. 

Eerst en vooral is Hans Vanaken van mening dat er een fout op hem begaan werd. “Je weet dat die vrije trap getrapt gaat worden in de zestien meter. Ik meldde de ref nog dat er een blok op mij gezet ging worden en dat doen ze. Hij pakt mij gewoon vast. Voor mij is dat al een fout waarvoor hij moet affluiten”, foetert onze spelmaker richting scheidsrechter Nicolas Laforge. “Dan blijft die bal tussen 4-5 man hangen en dan is het wie het snelste reageert. En dat was nu op dit moment iemand van Standard die kon schieten. Ik kon hem net niet genoeg afblokken, waardoor hij binnen gaat. Een stomme flutgoal”, baalt Vanaken tegenover ClubTV.

Op sociale media wordt er intussen nóg een reden aangehaald voor het afkeuren van de 4-4. Christian Luyindama had immers afgevlagd kunnen worden voor buitenspel. De centrale verdediger van Standard raakte in de bewuste fase de bal niet, maar Benoît Poulain stond wel onder druk door de Congolees. In die optiek kan er dus gesproken worden van positiebuitenspel. De videoref greep echter niet in en oordeelde dus dat het om een geldig doelpunt ging.

Laatste nieuws

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws