OFFICIEEL: polyvalente vleugelverdediger neemt afscheid van Club Brugge

Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Tifo RFCB (Club Brugge - KRC Genk)

In maart raakte bekend dat de U19 en de U17 van de eersteklassers wordt omgevormd tot de U18. Een beslissing waar Club Brugge achter stond, maar eentje die er wel voor zorgt dat heel wat jonge spelers andere oorden opzoeken. De doorstroming van de jeugd naar de eerste ploeg blijft namelijk immens moeilijk in België. 

Met Brandon Mechele en Bjorn Engels heeft Blauw-Zwart twee relatief recente succesverhalen van zelf opgeleide spelers, maar jammer genoeg lukt het niet elk jaar om zo’n talent op te vissen uit de eigen jeugdopleiding. Sven Cornette, nochtans de aanvoerder van de Brugse beloften, gelooft alvast niet dat hij zal doorbreken op Jan Breydel.

De 19-jarige vleugelverdediger – die ook op de rechtsbuiten uit de voeten kan – heeft namelijk zijn handtekening geplaatst onder een contract voor één seizoen bij Royal Knokke FC, de nummer 2 in de Eerste Amateurklasse. Dat transfernieuws werd bevestigd door het management van Cornette, Atticus Sports Management.

Laatste nieuws

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws