Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Na 20 jaar eindelijk feest in Anderlecht? “Club gaat de traditie doorbreken”

Cools - Nakamba - Vormer - Vanaken - Wesley (Club Brugge - KRC Genk)

Club Brugge maakt zich op voor de klassieker van zondag op het veld van Anderlecht, waar het weer een grote stap richting de titel kan zetten. Maar dan zal het wel de drie punten moeten pakken, en de laatste keer dat dat lukte, is ook alweer 20 jaar geleden.

Vital Borkelmans stond in 1998 nog als speler op het veld. Hij ziet alvast één belangrijke gelijkenis met toen. “Ik zie wel overeenkomsten tussen Ivan Leko en Eric Gerets. Zij gaan allebei uit van eigen sterkte en passen zich niet aan aan de tegenstander. Terecht overigens”, stelt hij in Het Belang van Limburg.

“Club wint zondag probleemloos als het haar dominante en aanvallende spel kan opleggen. Maar gaan ze op de eigen backlijn kamperen, dan zal het voor Anderlecht zijn. Hoe dan ook is nu het moment aangebroken om de traditie te doorbreken. Dat gaat volgens mij ook gebeuren.”

En daar zijn volgens Borkelmans een aantal redenen voor. “Nieuwe trainer, nieuwe bestuurskamer, geen leiders op het veld, Deschacht die naar de B-kern wordt gestuurd en weer teruggehaald,… Het is allemaal on-Anderlechts. Paars-Wit zit in een neerwaartse spiraal en ik hoop dat het einde bijna bereikt is, want ik vind dit jammer. Anderlecht is de grootste club van België die ons land jarenlang een goede ranking heeft bezorgd op Europees niveau, maar ze zijn onherkenbaar geworden. Als er één ploeg dit seizoen verdient om kampioen te worden, dan is het Brugge wel.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws