Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Mulder prijst Bruggeling: “Hij is een meester van de eenvoud”

Vanaken - Refaelov (Club Brugge - Antwerp)

Club Brugge had het maandag 90 minuten lang bijzonder moeilijk met KRC Genk, maar in blessuretijd wist het toch de zege te forceren. Met een doelpunt vanop de stip werd Lior Refaelov de onverwachte matchwinnaar.

Jan Mulder was onder de indruk van de kalmte van de Israëliër. “Uit de opgewonden menigte van 22 voetballers treedt Lior Refaelov. Rust komt over me. De pijn is weg. Refaelov schiet Club naar het virtuele kampioenschap van België. Hij doet dat vlekkeloos.”

“Pittige aanloop, geen schijnbeweging, binnenkant voet, in de hoek, that’s it. Meer is er niet nodig voor het benutten van een strafschop. Je ziet het zelden of nooit. Er is geen geheim. Refaelov doet niet raar (‘t is al lastig genoeg onder die druk), maar professioneel. Hij is een meester van de eenvoud”, besluit de Nederlandse analist in Het Laatste Nieuws.

“Hij zat echt goed in de wedstrijd”

Ook analist Wim De Coninck had in VISTA! lof in petto voor Rafa. “Ik denk dat Vanaken en Vormer blij waren dat Refaelov die penalty wou trappen. Zij waren aangeduid door Leko, maar ze zaten niet goed in wedstrijd. Dan kan je beter iemand anders laten trappen”, stelde hij.

“Bovendien is hij heel goed ingevallen. De opening naar Vormer kwam van Refaelov. Dat was een geweldige pass. Hij zat echt wel goed in de wedstrijd. En hij kon zijn seizoen redden, dat toch al verloren leek. In zijn geest ging om dat hij toch niets te verliezen had. En opeens is hij weer de grote man.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws