Leko geeft 1 Bruggeling in het bijzonder een pluim na prachtprestatie tegen Charleroi

Ivan Leko op persconferentie (Club Brugge - Standard)

Club Brugge heeft zijn nederlagen op bezoek bij AA Gent en Anderlecht doorgespoeld met een klinkende thuiszege tegen Charleroi. Na een 6-0 overwinning kan Ivan Leko uiteraard alleen maar tevreden zijn. 

“Na een moeilijke periode was dit een goeie reactie”, glundert onze trainer op de officiële website. “Onze voorbereiding was niet makkelijk, daarom ben ik trots op onze jongens. We staan al het hele seizoen op kop, dat weegt op je als speler. Als je dan zoals vandaag kan reageren als een sterk collectief, met ploeggeest, met geloof in eigen kunnen… We gingen terug naar de basis.”

In de reguliere competitie slaagde de ploeg van Felice Mazzu er nochtans in om een 3-3 gelijkspel te laten optekenen op Jan Breydel. “Het was ook deze keer niet makkelijk. Charleroi had hier al een resultaat gehaald en kwam met een plan. Maar voetbal is efficiëntie. Als je je eerste 3 kansen scoort, is een voetbalmatch fantastisch. We moeten hier nu niet euforisch over doen, maar vooruitkijken naar Standard.”

Een extra keuze op het veld

Afsluiten doet Leko met twee complimenten. Eentje voor de Brugse aanhang en eentje voor Krépin Diatta. Onze 19-jarige Senegalees blonk immers meteen uit bij zijn eerste basisplaats. En dat op de rechterflank, terwijl hij van nature uit een centrumspits is.

“De synergie tussen spelers en fans was echt voelbaar, ik moet onze aanhang daarvoor bedanken. Daarnaast was ik ook blij met wat ik zag van Diatta. We hadden op training gezien wat hij kon en hij toonde dat we een extra keuze hebben op het veld nu. Je moet altijd een beetje geluk hebben als je iemand laat starten en dat hadden we donderdagavond.”

Laaste nieuws

VAR in Europa League debuteert in Brugge

Het duel tussen Club Brugge en Manchester United wordt voorzien van VAR.  Het is één van de acht eerste matchen in de...

Supporters Manchester mogen optocht door centrum houden

De Brugse politie en het stadsbestuur geven de toestemming voor een optocht van de fans van Manchester United door het centrum richting...

Massale You’ll Never Walk Alone tegen Manchester

Blog Jim Neyt / The Blues roept voor donderdagavond op voor een massale You'll Never Walk Alone voor de match tussen Club...

Volgende Wedstrijd

Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populaire artikelen

VAR in Europa League debuteert in Brugge

Het duel tussen Club Brugge en Manchester United wordt voorzien van VAR.  Het is één van de acht eerste matchen in de...

Supporters Manchester mogen optocht door centrum houden

De Brugse politie en het stadsbestuur geven de toestemming voor een optocht van de fans van Manchester United door het centrum richting...

Massale You’ll Never Walk Alone tegen Manchester

Blog Jim Neyt / The Blues roept voor donderdagavond op voor een massale You'll Never Walk Alone voor de match tussen Club...

Marc Degryse gelooft in de kwalificatie van Club Brugge

Club Brugge maakt zeker een kans om door te stoten naar de achtste finales van de Europa League. Het moet dan...