Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Is Club Brugge nú al zeker van de titel? Hein Vanhaezebrouck reageert

Hein Vanhaezebrouck (AA Gent)

Club Brugge is nog niet in actie gekomen in de Play-Offs, maar volgens heel wat waarnemers legt de thuisnederlaag van Anderlecht tegen AA Gent de titelstrijd nu al in een definitieve plooi. Hein Vanhaezebrouck gaf daarover zijn mening voor de camera’s van PlaySports.

“Of we nu al mogen zeggen dat dit Anderlecht zich niet meer in de titelstrijd zal kunnen mengen? Goh, als Brugge morgen wint, dan is het verschil 10 punten (in feite 9 punten, maar Club is bij een gelijke stand in het voordeel vanwege het winnen van de reguliere competitie, nvdr) en dat is natuurlijk heel veel”, beseft Vanhaezebrouck na de pijnlijke 0-2 nederlaag tegen zijn ex-ploeg.

“Maar ik herinner mij dat Anderlecht ooit eens verloor in de eerste match tegen Standard thuis en dat ze dan een reeks neerzetten en toch nog kampioen werden. Dus, in de Play-Offs weet je ‘t niet. Alleen is het zo dat wij toch hopelijk een aantal jongens moeten recupereren. En er hopelijk ook geen meer verliezen. Want je moet eerlijk blijven ook hé… Er zijn heel wat belangrijke jongens die er bij ons niet zijn. Ik wil me daar niet achter verschuilen, maar dat zijn elementen die meespelen”, foetert de teleurgestelde trainer van Paars-Wit.

Tot slot maakt Vanhaezebrouck een berekening waar hij niet meteen vrolijk van wordt… “Play-Off 1 doe je mee om te winnen, maar nu zitten we in een situatie die verre van ideaal is. Als Club Brugge wint van Genk moeten we 10 punten ophalen op de 27 punten die nog te verdienen zijn. Dat betekent dat Brugge dan maar 10 op 27 mag halen en wij 27 op 27. Dat gaat niet gebeuren, hé. We gaan knokken voor wat we waard zijn. Maar ik denk niet dat Brugge punten zal verliezen à volonté. Over de titel moeten we momenteel niet meer spreken”, klinkt het tegenover Het Nieuwsblad.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws