Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Hooligan van Club Brugge riskeert 6 maanden cel na creatief omzeilen van stadionverbod

Cantusgezangen (Club Brugge - Gent)

Er hang momenteel een serieuze straf boven het hoofd van één van de leden van de harde kern van Club Brugge. Meneer M.V. had een stadionverbod op zijn naam staan, maar dat is niet geldig bij beloftenmatchen van Blauw-Zwart. De diehard Club-fan wilde op 2 mei 2016 ambiance maken met behulp van Bengaals vuurwerk, maar plots sloeg de sfeer om tijdens de kampioenenmatch tegen Standard…

De hoofdsteward was namelijk allesbehalve opgezet met het Bengaals vuurwerk en maakte foto’s van M.V. om bewijsmateriaal te verzamelen. De Brugse fan probeerde vervolgens om de gsm af te nemen en naar verluidt kreeg de steward ook enkele vuistslagen in het gezicht. Toenmalig beloftencoach Sven Vermant zou zelfs tussenbeide gekomen zijn.

M.V. ontkent het verhaal echter met klem. “Die letsels in zijn gezicht werden niet door mijn cliënt veroorzaakt”, stelt advocaat Franky Baert in Het Nieuwsblad. De man in kwestie werd vroeger meermaals veroordeeld als hooligan, maar zou intussen een andere weg zijn ingeslagen. “Hij is nu gekalmeerd. Enkel zijn werk en zoon tellen nog”, besluit Baert, die de vrijspraak vraagt voor zijn cliënt. Het Openbaar Ministerie had immers zes maanden cel geëist, maar het is afwachten tot het definitieve vonnis dat op 15 mei volgt.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws