Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Heel veel uitblinkers, maar Degryse zag ook een minpunt bij Club: “Hij had de meeste problemen”

Boskamp - Degryse - Coninx

GAIA kon donderdagavond zijn ogen niet geloven: maar liefst 11 zebra’s afgeslacht in 90 minuten tijd. Dat Charleroi op geen enkel moment een vuist kon maken op Jan Breydel zag ook Marc Degryse, die van mening is dat Club Brugge weer op kampioenenniveau acteerde. 

“Na de twee lastige verplaatsingen met Refaelov in de basis was de keuze voor opnieuw twee spitsen logisch. Met Diatta (geslaagd debuut, profiel Limbombe) in plaats van Cools bracht Leko nog extra aanvallende impulsen en vinnigheid aan de aftrap”, analyseert Degryse. “Deze match moest gewonnen worden. Leko wou meer mensen in de box zien en de keuze voor Wesley en Diaby loonde meteen. Het werd ook duidelijk dat Club de tegenstander met deze veldbezetting meer bij de keel kan grijpen.”

Al was er volgens de analist ook een Bruggeling die een mindere dag had. “Nakamba had bij Club de meeste problemen. Slordig in de balcirculatie. Eén keer leidde zijn balverlies tot een kans voor Rezaei, die eerder ook al een plaatsbal naast het doel had gelegd. Maar de weerstand van Charleroi was bedenkelijk. Play-Off 1 onwaardig zelfs, het was al Club dat de klok sloeg”, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Degryse denkt dat de vijftiende landstitel Blauw-Zwart niet meer kan ontglippen. “De belangrijkste spelers zijn weer op niveau en klaar voor de clash van zondag tegen Standard, dat woensdag een stevige indruk liet met de levensgevaarlijke Edmilson en Carcela. Het belangrijkste wat de Club-familie wou zien, was een overtuigend aanvallend compartiment. En dat is gelukt, met een sterke Diaby en Wesley. Dit Club was weer op kampioenenniveau en dat is slecht nieuws voor de concurrentie. Als daar na deze demonstratie van Club en de voorsprong nog sprake van kan zijn.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws