Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Gent gaat terug in de tijd en komt met draconische maatregelen voor fans van Club Brugge

Hans Vanaken (Club Brugge - Gent)

De Slag om Vlaanderen leeft meer dan ooit tevoren. Terwijl de fans van AA Gent zich sterk maken dat ze na hun overwinning tegen Anderlecht ook de leider uit de Jupiler Pro League zullen kloppen, dromen de supporters van Club Brugge al luidop van een vijftiende landstitel. Het belooft dan ook een intense topper te worden, waardoor ze in en rond de Ghelamco Arena strenge maatregelen nemen.

Drie jaar geleden, na een beladen match tussen Gent en Brugge, moest de politie het waterkanon inzetten om vechtende supporters tegen te gaan. Om komend weekend zo’n taferelen te vermijden, is er volgens Het Nieuwsblad opnieuw een burgemeestersbesluit van kracht dat onder meer inhoudt dat bezoekende supporters in de stad hun kleuren niet mogen tonen. Zondag wordt alles wat Blauw en Zwart is met andere woorden geweerd in de hoofdstad van Oost-Vlaanderen.

In Gent bevinden zich – net zoals in het hele land – immers heel wat leden van Ivan Leko’s Bruges Army, dat bleek afgelopen maandag nog maar eens uit deze beelden na de goal van Lior Refaelov tegen KRC Genk. De politie zal zowel in burger als in uniform nagaan of de Club-fans het verbod naleven. En daar blijft het niet bij, want vanuit de lucht zal ook een helikopter het stadscentrum in de gaten houden.

Tot slot is de combiregeling van kracht en kan iedereen streng gecontroleerd worden alvorens het stadion te mogen betreden. “Bezoekers mogen alleen de Ghelamco Arena binnen als ze een ticket hebben én op een supportersbus zitten. De bussen rijden rechtstreeks naar het stadion, mogen onderweg niet stoppen en niet meer dan 2 uur vóór de wedstrijd aankomen.” Rugzakken zijn overigens niet toegelaten. “Handtassen alleen als ze kleiner zijn dan een A5-formaat”, klinkt het bij de ordediensten.

LEES OOK: Club-fans reageren furieus op burgemeestersbesluit van Daniël Termont

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws