Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Gabulov krijgt raad van ex-Club-doelman: “Uitgelezen moment om die ‘R’ uit zijn bijnaam weg te krijgen”

Club-spelers peppen elkaar op (Club Brugge - KRC Genk)

Kenneth Vermeer ondergaat vandaag zoals gepland een operatie en kan dit seizoen sowieso niet meer in actie komen. Door de blessure van Guillaume Hubert en de ziekte van Ethan Horvath zal Ivan Leko zonder enige twijfel Vladimir Gabulov opnieuw voor de leeuwen gooien. Maar hoe kan onze trainer de 34-jarige Rus nu best klaarstomen voor de titelstrijd? Geert De Vlieger analyseert.

De meeste Club-fans hebben niet al te veel vertrouwen in Gabulov en dat is gezien zijn eerste vier wedstrijden in Brugse loondienst niet meteen verwonderlijk: een matige 5 op 12 en maar liefst negen tegengoals. Vooral zijn logge stijl en lage handelingssnelheid boezemt de Blauw-Zwarte aanhang angst in.

De Vlieger ziet echter geen reden tot paniek. “Dat er door de blessure van Vermeer nu gewisseld moet worden, is een nieuwe kans voor Gabulov. Het is geen vergiftigd geschenk, integendeel. Het is net het uitgelezen moment om die ‘R’ uit zijn bijnaam weg te krijgen.” Die ‘R’ komt voor in het weinig flatterende ‘Grabulov’, een verwijzing naar de bij wijlen twijfelachtige tussenkomsten van de Rus. “Een goede prestatie tegen Anderlecht kan ervoor zorgen dat de fans anders naar hem zullen kijken. Een jonge keeper zou zichzelf misschien veel vragen stellen, maar ­Gabulov is oud genoeg om nu te doen waarvoor hij gehaald werd: goed keepen.”

Gabulov kwam naar België met de ambitie om kampioen te worden met Club Brugge en wil zijn plek als derde doelman in de Russische WK-selectie niet verliezen. “Daarom is dit het moment om te laten zien wat hij waard is. Hij kan een voorbeeld nemen aan Ludovic Butelle. Die is ook weer in de ploeg gekomen en heeft er nadien nog een mooie transfer (Angers, nvdr) aan overgehouden”, besluit De Vlieger in Het Nieuwsblad.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws