Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

‘Fletse prestatie op Anderlecht verwijst Bruggeling naar de bank tegen Charleroi’

Vormer - Refaelov - Cools - Denswil

Club Brugge had afgelopen weekend een punt kunnen rapen op Anderlecht, maar daar besliste de videoref anders over. Al moet Blauw-Zwart ook in eigen boezem kijken. De manschappen van Ivan Leko slaagden er immers amper in om grote kansen bij elkaar te voetballen in het Astridpark. Dat bleek ook uit de statistieken: 10 schoten, waarvan slechts 3 op doel.

Volgens Sport/Voetbalmagazine zou Lior Refaelov donderdagavond tegen Charleroi wel eens het kind van de rekening kunnen worden. “Vooral de schlemielige manier waarop Club de vrije trap weggaf die tot de goal van Lukasz Teodorczyk leidde – Rafa beging onhandig hands op een inworp van Dion Cools – zal de Kroaat hoog hebben zitten. Club slikte een goal op een moment dat Anderlecht al in de energietank richting reserves dook. De intense eerste helft had veel krachten gekost. Uitgerekend dan de goal weggeven en de thuisploeg zelf in de zetel zetten, was dom. Scoorde Refaelov punten bij zijn invalbeurt tegen Genk en met zijn prestatie op Gent, dan vergooide hij er weer een heleboel met een fletse prestatie in Brussel.”

Daarnaast zou onze 31-jarige Israëliër ook uit tactische overwegingen aan de kant gelaten kunnen worden. “Vanaken plus Refaelov plus twee spitsen aan de aftrap vindt Leko een onmogelijke balans. Het had gekund tegen de brede aanval in Gent, maar dan in een 4-4-2. In Brussel was dat iets moeilijker geweest, met die drie van Anderlecht die dicht bij elkaar spelen. Dat betekent wel het overboord gooien van alles waar je al een heel jaar mee bezig bent, en wat je voor Nieuwjaar succes bracht. In de reguliere competitie scoorde Club alleen niet in Genk, in Gent en op Anderlecht. Die lijn trekt het nu door. Thuis lukt scoren altijd. Wellicht deze week opnieuw met twee spitsen. Zonder Refaelov”, voorspelt het weekblad.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws