Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Ex-trainer is zeker: “De titel is binnen voor Club”

Vormer - Vanaken (Club Brugge - KRC Genk)

Club Brugge profiteerde maandag optimaal van de nederlaag van Anderlecht door zelf met 1-0 te winnen van KRC Genk. Het vergrootte daarmee zijn al riante kloof met nog eens drie punten en doet dus een uitstekende zaak in de titelstrijd.

Gewezen Club-trainer Jacky Mathijssen gaat zelfs nog een stap verder. “Club heeft negen punten voorsprong met nog negen wedstrijden te gaan. Alles wat ik in me heb qua wiskunde zegt: ‘t is binnen”, stelt hij in Het Belang van Limburg. “In het meest catastrofale scenario verliezen ze op Gent en Anderlecht, maar dan hebben ze nog altijd minstens drie punten voorsprong. De moeilijkste verplaatsingen liggen dan al achter hen.”

“Bovendien wordt Club ook bij een gelijke stand kampioen (enkel bij een gelijke stand met Anderlecht, niet met Gent, nvdr) en valt het af te wachten of Gent en Anderlecht hun wedstrijden winnen. De buit is binnen. Ik heb na de match tegen Genk een interview van Ivan Leko gezien en kreeg het gevoel dat hij zich moest beheersen om niet hetzelfde te zeggen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws