Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Diehard Club-fan krijgt het te verduren op Gentse bodem: “Schrik dat er een baksteen door de ruit vliegt”

Club-fans juichen (Club Brugge - Anderlecht)

Wie vanavond de Slag om Vlaanderen in het centrum van Gent wil bekijken tussen medesupporters van Club Brugge kan maar beter afzakken naar café Bornhem. Bij eigenares Godelinde Pieters stroomt er immers Blauw-Zwart bloed door de aderen. En daar kan een burgemeestersbesluit meer of minder helemaal niets aan veranderen.

Drie jaar geleden nam Godelinde de bruine kroeg aan de Sint-Michielsparking over en sindsdien voelen de Brugse fans er zich als een vis in het water. Al moet het gezegd dat het niet evident is om een Brugge-café open te houden in hartje Gent. “Ik ben al scheef bekeken, krijg soms verwijten op sociale media en er zijn zelfs klanten die niet meer willen komen. Ik heb nog geen baksteen door de ruit gekregen, maar ik heb soms schrik dat het gaat gebeuren. Al kan dat ook gebeuren wanneer hier een groep zatte Engelsen passeert.”

De cafébazin kan de negatieve reacties maar moeilijk plaatsen. “Gent bestaat voor de helft uit ingeweken West-Vlamingen. Die moeten toch niet allemaal hun roots achterlaten? En zou het niet saai zijn als we allemaal supporteren voor dezelfde ploeg?”, vraagt Godelinde zich luidop af. “We zenden trouwens heel veel voetbalwedstrijden uit en als andere Belgische clubs het goed doen in Europa wordt er voor die ploegen gesupporterd. Voor de goede vrede hang ik zelfs geen sjaal van Club Brugge op. Alleen, tijdens de wedstrijden van Club Brugge staat het geluid altijd aan. Tijdens andere matchen speelt er soms muziek. Bornhem is geen echt sportcafé, maar ook een café voor mensen die graag naar een bruine kroeg gaan.”

Vanavond tijdens de Slag om Vlaanderen zal Godelinde haar handen vol hebben. “Er is dan meer volk én animo. Er komen dan vaak Gent-supporters meekijken. De sfeer is altijd fanatiek, maar nooit agressief. Dat wil ik niet. Ik ben supporter van Brugge, maar in de eerste plaats cafébazin. Wie zich niet gedraagt, van welke ploeg ook, die gaat eruit. De supporters houden dat zelf ook goed in de gaten.” Tot slot geeft de dappere vrouw haar pronostiek voor Gent – Club. “Ik denk 1-2. Het zal niet gemakkelijk worden, maar ik moet positief blijven”, klinkt het tegenover Het Nieuwsblad.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws