Daarom werd de 4-0 van Vormer afgekeurd tegen Charleroi

Club Brugge nieuws
Club Brugge nieuws Foto: © ©ClubBruggeFans
Ruud Vormer fronst de wenkbrauwen (Club Brugge - KRC Genk)Club Brugge speelde een uitstekende eerste helft tegen Charleroi en staat bij de rust maar liefst drie doelpunten voor tegen de ploeg van Felice Mazzu. Het zag er nochtans naar uit dat Blauw-Zwart met een 4-0 tussenstand de kleedkamers zou mogen opzoeken, maar de VAR besliste daar anders over. Scheidsrechter Jonathan Lardot zag geen graten in het tweede doelpunt van de avond op naam van Ruud Vormer, maar plots kreeg hij een signaal van de videoref. In een fase voorafgaand aan de 4-0 zou Marvelous Nakamba namelijk iets te hard in duel gegaan zijn met Christophe Diandy."Ik gebruik gewoon mijn lichaam", foetert Nakamba bij de rust voor de camera's van PlaySports. "Diandy is een stuk groter dan mij en nog doet hij alsof ik een fout bega. Spijtig dat de goal niet telde." Ook de Brugse aanhang vond het maar flauw dat er een doelpunt werd afgekeurd voor een duwtje dat schering en inslag is in het hedendaagse voetbal.

Clear. Error. Iemand gezien? #CluCha

— Karel De Meester (@Karel_DMeester) 19 april 2018

Geen flauw idee waarom die goal afgekeurd wordt #CLUCHA

— RD (@Dermullx) 19 april 2018

Bij de rust delen we het aantal goals door twee, gewoon voor de spanning. Wat een farce weer die VAR. #CluCha

— Brian (@DenBirre) 19 april 2018

De videoref hebben we in Brugge niet meer nodig. Even ondoorgrondelijk als God's wegen. Het was 4-0 verdorie. #clucha

— Rudy Moenaert (@moenaert) 19 april 2018

Enige reden waarom de 4-0 zou kunnen afgekeurd zijn is het duwtje van Nakamba, een licht duwtje. Beetje triest om daar een doelpunt voor af te keuren en al zeker als je ziet dat de ref zelf het gezien heeft maar door heeft laten spelen. #clucha

— Bjorn. (@PhzrBE) 19 april 2018

De VAR keurt een doelpunt af voor een "clear error" die de regie na 5 minuten nog niet gevonden heeft. Gaat lekker. #clucha

— Flor VDE (@FlorVDE) 19 april 2018

Ok dat Naka daar een duw “fout” maakt maar als de ref dat geen fout vindt, moet die videoref zich toch in de verste verte niet moeien? Interpretatie van de ref gaat toch voor? #clucha

— Björn Laget (@Beejay_A2B) 19 april 2018

Steek die VAR in je fucking gat. Dit is zowat te belachelijk voor woorden. Niks op aan te merken. Hoe je na een prachtige 1ste helft toch een vieze smaak kan over houden #CLUCHA