Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Correcte buitenspellijnen scheppen duidelijkheid over afgekeurde goal Diaby: ‘Geen offside’

Club Brugge ging zondagavond met 1-0 onderuit op bezoek bij Anderlecht, maar achteraf werd er bijna uitsluitend gesproken over het afgekeurde doelpunt van Abdoulay Diaby. Volgens de ene vertrok de Malinese spits duidelijk vanuit buitenspel, volgens de andere was het zeker géén offside.

Er doken al heel wat beelden over de betwistbare fase op, maar nu is er ook een voetballiefhebber die de buitenspellijn op de correcte manier getrokken heeft. Voor alle duidelijkheid: het is niet evident om tijdens live televisiebeelden minutieus te werk te gaan en ook de VAR heeft slechts een beperkte tijd om een beslissing te nemen. Maar je kan je wel afvragen of het hier om een “clear error” van Bart Vertenten & co ging.

Scheidsrechtersbaas Johan Verbist stelt immers dat de videoref niet mag ingrijpen bij een twijfelgeval. “Hij mag alleen nádat de scheidsrechter een beslissing heeft genomen ingrijpen en er moet ook sprake zijn van een duidelijke fout. Dat kan alleen bij penaltyfases, rode kaarten, doelpunten en de (verkeerde) uitsluiting van spelers. Wat niét kan, is dat de ref vóór hij de fase beoordeelt aan de VAR vraagt: ‘Bekijk de beelden eens en laat mij het dan weten'”, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws