Correcte buitenspellijnen scheppen duidelijkheid over afgekeurde goal Diaby: ‘Geen offside’

Club Brugge ging zondagavond met 1-0 onderuit op bezoek bij Anderlecht, maar achteraf werd er bijna uitsluitend gesproken over het afgekeurde doelpunt van Abdoulay Diaby. Volgens de ene vertrok de Malinese spits duidelijk vanuit buitenspel, volgens de andere was het zeker géén offside.

Er doken al heel wat beelden over de betwistbare fase op, maar nu is er ook een voetballiefhebber die de buitenspellijn op de correcte manier getrokken heeft. Voor alle duidelijkheid: het is niet evident om tijdens live televisiebeelden minutieus te werk te gaan en ook de VAR heeft slechts een beperkte tijd om een beslissing te nemen. Maar je kan je wel afvragen of het hier om een “clear error” van Bart Vertenten & co ging.

Scheidsrechtersbaas Johan Verbist stelt immers dat de videoref niet mag ingrijpen bij een twijfelgeval. “Hij mag alleen nádat de scheidsrechter een beslissing heeft genomen ingrijpen en er moet ook sprake zijn van een duidelijke fout. Dat kan alleen bij penaltyfases, rode kaarten, doelpunten en de (verkeerde) uitsluiting van spelers. Wat niét kan, is dat de ref vóór hij de fase beoordeelt aan de VAR vraagt: ‘Bekijk de beelden eens en laat mij het dan weten'”, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Laaste nieuws

Ruud Vormer reageert op de titel van blauwzwart

Club Brugge is kampioen van het seizoen. Een bijzondere manier om een titel te veroveren, maar het is wel degelijk een gewonnen...

De beslissing van de Pro League is klaar! Dit gebeurt er met het Belgische voetbal

Geen competitie meer dit seizoen, wel nog een bekerfinale. Blauwzwart is kampioen en volgend jaar spelen we met 18 ploegen. Volgens Het...

Spelers weten heel goed wat ze willen over verder verloop competitie

Het Laatste Nieuws hield bij honderd voetballers uit de Jupiler Pro League een steekproef over het verdere verloop van de competitie.
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populaire artikelen

We keken massaal naar de heruitzending van de bekerfinale

De heruitzending van de bekerfinale tegen Anderlecht van enkele jaren geleden leverde een ongelofelijk resultaat op in deze lockdowntijden.

Mignolet doet oproep naar jongeren

Simon Mignolet kwam vandaag al in het nieuws met de schenking van tablets aan de ziekenhuizen in zijn thuisstad Sint-Truiden. Hij had...

Preud’homme wil ex-speler van Club Brugge

Michel Preud'homme en Standard Luik hadden hoge verwachtingen voor dit seizoen, maar verder dan een vijfde plaats kwamen ze voorlopig niet.

Hoe gaat Club Brugge om met de lockdown?

Woensdag betekent Sport/Voetbalmagazine en ondanks het feit dat de competitie al een tijdje stilligt, blijven die lustig doorgaan. Zo ook over hoe...