Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club-fans zien Anderlecht tot 2 keer toe bevoordeeld worden tegen Charleroi: “Wat een schande”

Club-fans fuck you

Club Brugge had voor aanvang van speeldag 2 in de Play-Offs een comfortabele voorsprong van 9 punten op Gent en Anderlecht, maar ziet zijn concurrent uit Brussel op vrijdagavond naderen tot op 6 punten. Paars-Wit ging immers met 1-2 winnen op bezoek bij Sporting Charleroi. De manier waarop die overwinning tot stand kwam, zorgt voor heel wat onbegrip bij de Brugse aanhang.

Na drie minuten voetballen kwamen de manschappen van Hein Vanhaezebrouck op voorsprong via een doelpunt van Ryota Morioka, maar de Japanner zou wel eens uit buitenspel gescoord kunnen hebben. De offside-lijn die bij PlaySports getrokken werd, loopt immers allesbehalve evenwijdig met de grote backlijn en is dus niet correct.

Even na de pauze kopte Amara Baby de 1-1 tegen de touwen, maar op het uur kregen de bezoekers een penalty na een vermeende fout van Gjoko Zajkov. Łukasz Teodorczyk en de verdediger van de Carolo’s hinderden immers mekaar. “Dit is een vreemde beslissing van de scheidsrechter (Alexandre Boucaut, nvdr)”, oordeelt Sporza-radiocommentator Peter Vandenbempt. De videoref greep echter niet in, tot grote frustratie van de Club-fans op Twitter.

Felice Mazzu ging overigens nog een stapje verder. “Misschien moet ik ook eens beginnen wenen in de kranten. Dan krijgen we volgende week eens een beslissing in ons voordeel. Dit was niet normaal. Heel het stadion heeft gezien dat het geen strafschop was, maar het reglement wordt niet gerespecteerd!”, aldus de furieuze coach voor de camera’s van PlaySports.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws