Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club-fans willen dat Leko verandering doorvoert tegen Charleroi: “Zet hem maar naast de ploeg”

Supporters van Blauw-Zwart (Club Brugge - KRC Genk)

Club Brugge is met 3 op 9 niet goed begonnen aan zijn Play-Offs, maar desondanks is er nog altijd geen man overboord. Titelconcurrenten Anderlecht en Gent morsen immers eveneens met de punten. Zo ging Paars-Wit met 2-1 onderuit tegen Standard, terwijl de Buffalo’s in de Ghelamco Arena niet verder kwamen dan een scoreloos gelijkspel tegen KRC Genk. Mits een driepunter tegen Charleroi kan Club zijn voorsprong vanavond vergroten tot respectievelijk 6 punten op Hein Vanhaezebrouck & co en 8 punten op Yves Vanderhaeghe en zijn manschappen.

Een aanzienlijk deel van de Brugse aanhang hoopt dat Ivan Leko straks tegen de Carolo’s geen beroep doet op Dion Cools. Onze 21-jarige rechterflank liet dit seizoen al heel wat mooie dingen zien, maar is sinds zijn contractverlenging net voor de Play-Offs in een dipje beland. Zowel tegen Genk, Gent als Anderlecht haalde hij niet zijn beste niveau en dat is niet naar de zin van heel wat Club-fans. Vooral de slechte inworp naar Lior Refaelov – die vervolgens hands maakte – en het makke verdedigen op het daaruit voortvloeiende doelpunt van Łukasz Teodorczyk worden hem aangerekend.

Onze trainer denkt er wel degelijk over na om Cools – al dan niet tijdelijk – rust te gunnen, maar in de huidige spelerskern is er geen echte vervanger voorhanden. De van KV Mechelen overgekomen Ivan Tomečak werd immers te licht bevonden en behoort zelfs niet meer tot de selectie van Blauw-Zwart. Leko zou eventueel – zoals Michel Preud’homme wel vaker deed – Ruud Vormer naar rechts kunnen laten uitvallen en Jordy Clasie in het middenveld posteren… Ook Lior Refaelov is een optie, maar de meest plausibele optie is dat Krépin Diatta het deze keer eens vanop de rechterkant mag proberen.


LEES OOK: Opstelling Club Brugge: ‘Leko grijpt in na 0 op 6, twee basispionnen vliegen naar de bank’

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws