Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club-fans pareren Blauw-Zwart sjaalverbod met opmerkelijk evenement

Fiere Club-fans (Club Brugge - Antwerp)

De fans van Club Brugge zijn niet te spreken over de strenge maatregelen die Gent oplegt voor de wedstrijd van zondag. Zo is er een burgemeestersbesluit van Daniël Termont van kracht dat stelt dat er geen Blauw-Zwarte clubkleuren mogen opduiken in Gent. Daarbovenop zal er een helikopter zijn die het stadscentrum in de gaten houdt en mogen supportersbussen van Club Brugge onderweg niet stoppen op weg naar de Ghelamco Arena. 

De Brugse fans lieten op sociale media hun onvrede al duidelijk blijken en komen nu ook met een niet mis te verstaan Facebook evenement op de proppen. “Kleur de stad Gent Blauw-Zwart”, klinkt de duidelijke titel. Er zijn immers heel wat leden van Ivan Leko’s Bruges Army die in de hoofdstad van Oost-Vlaanderen wonen.

“Zondag staat de Slag om Vlaanderen in Gent op het programma. In Gent zijn ze duidelijk bang van FCB! Zo heeft de burgemeester die dag elke Club-supporter verboden om de Blauw-Zwarte kleuren te tonen in de stad. WIJ ZEGGEN NEEN! Kleur daarom de stad Gent BLAUW ZWART! We leven in een vrije maatschappij met een vrije meningsuiting, iedereen kiest dus welke kleuren hij/zij draagt in eender welke stad. GENT IS BLAUW ZWART!”, klinkt de beschrijving van het evenement. Enkele Club-fans voegden alvast de daad bij het woord.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws