Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club-fans kirren van plezier na demonstratie tegen Charleroi, maar zien wel speler uitvallen

Blije Club-fans (Club Brugge - KRC Genk)

Club Brugge heeft donderdagavond gedaan wat het moest doen: een driepunter pakken tegen Charleroi. De manier waarop dat gebeurde, was echter magistraal. De manschappen van Ivan Leko tikten de Carolo’s van het kastje naar de muur en wonnen met maar liefst 6-0!

Blauw-Zwart begon verschroeiend aan de match en dat resulteerde al na 40 seconden in een doelpunt. De eerste bal in het strafschopgebied werd door Diaby met een hakje voor doel gebracht en het afgeweken schot van Wesley zorgde voor het openingsdoelpunt. Op het halfuur bekroonde Diaby zijn sterke wedstrijdbegin eveneens met een goal na een doorgekopte bal van Denswil.

De voet werd echter niet van het gaspedaal gehaald, want nauwelijks vijf minuten later stond het al 3-0. Een voorzet van Vanaken werd door Vormer knap voorbij Mandanda gekopt. De Gouden Schoen leek nog voor het rustsignaal op weg naar de 4-0, maar onze Nederlander zag zijn tweede van de avond afgekeurd worden door de videoref.

Eén verdediger out, een andere weer beschikbaar

Na de pauze veranderde er niets meer aan het spelbeeld. Club bleef heer en meester en zorgde voor de ene na de andere aanvalsgolf. Wesley, Vanaken en invaller Refaelov zorgden uiteindelijk voor de 6-0 eindstand. Jan Breydel kon zijn pret niet op en zette de wave in. De voorsprong in het klassement bedraagt nu immers 6 punten op Anderlecht en 8 punten op AA Gent.

Enig minpunt van de avond: de blessure van Mitrović. Onze verdediger werd in de eerste helft ongelukkig geraakt door een uitglijdende Benavente en twijfelde zelfs om nog voor het rustsignaal de kleedkamers op te zoeken. Voorlopig is het wel nog niet duidelijk hoe ernstig de hamstringblessure van de Kroaat is. Leko is alvast blij dat Poulain terug van weggeweest is…

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws