Club Brugge zit met een probleem: “Hij zal de rust in de rangen moeten bewaren”

Vanaken - Refaelov (Club Brugge - Antwerp)

Terwijl Club Brugge in de reguliere competitie een echte scoringsmachine was met maar liefst 68 gemaakte doelpunten, slaagde Blauw-Zwart er in 180 minuten Play-Off voetbal slechts één keer in om de weg naar doel te vinden. En dan was het nog via de stip… “Al die gemiste kansen baren me echt zorgen”, geeft Ivan Leko toe aan Het Laatste Nieuws. “We moeten echt efficiënter worden. De spitsen staan er om te scoren.” Wim De Coninck erkent het spitsenprobleem van Blauw-Zwart en schuift Lior Refaelov naar voren als ‘de verlosser’.

“Een half uur weggeblazen op AA Gent en dan een uur veldoverwicht en véél beter voetbal dan thuis tegen KRC Genk, maar scoren lukt niet meer”, oordeelt de analist in Sport/Voetbalmagazine. “Abdoulay Diaby stond iets te afgezonderd in de spits en verkwanselde twee kansen. Lior Refaelov was meer dan een lichtpunt en zal zeer belangrijk blijven in Play-Off 1 om de rust in de rangen te bewaren, maar Club heeft nood aan efficiëntie voor doel.”

“Om stress te vermijden, moet iemand opstaan om de goals te maken. Wesley en Diaby werken hard maar twijfelen voor doel, terwijl Dennis blijft hangen. Dan is de vraag of Vossen snel weer zijn torinstinct terugvindt, nu hij fit is, met die nuance dat hij, buiten penalty’s, ook nog niet scoorde. Het is wel niet zo dat Club op drift is en het lijkt zelfs onwaarschijnlijk dat ze op Anderlecht verliezen, maar zoals Ivan Leko blijft herhalen: in voetbal is alles mogelijk”, besluit De Coninck.

Feit is dat Club – als we Diatta erbij rekenen – over maar liefst vijf spitsen beschikt, maar dat geen enkele aanvaller na nieuwjaar meer dan twee keer kon scoren. Tijdens de laatste drie matchen vond zelfs geen enkele spits de weg naar doel. In 2018 was Blauw-Zwart goed voor 14 doelpunten in 10 wedstrijden, waarbij vooral Vanaken (5) en Vormer (3) het hoofd koel hielden voor doel. Zorgwekkend voor een ploeg die met twee aanvallers speelt, anderzijds is er geen man overboord. Een winning goal op bezoek bij Anderlecht doet de Brugse fans alle eerder gemiste kansen immers in één klap vergeten. Wie maakt zich zondag onsterfelijk?

Laaste nieuws

Manchester behandelt Bruggefans ook niet zo fantastisch

De 18-jarige Cisse Vandenbulcke heeft bij de Krant van West-Vlaanderen zijn verhaal gedaan over de harde aanpak door de Engelse politie. Een...

Clement neemt standpunt in na rode kaart van Deli

Club Brugge ging met zware 5-0-cijfers onderuit in de terugwedstrijd van de zestiende finale van de Europa League op bezoek bij Manchester...

Dit zijn de elf die het moeten doen in Manchester

Philippe Clement maakte zopas zijn basiself voor de match op Manchester United van straks bekend. Club Brugge behaalde in...

Volgende Wedstrijd

Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populaire artikelen

Manchester behandelt Bruggefans ook niet zo fantastisch

De 18-jarige Cisse Vandenbulcke heeft bij de Krant van West-Vlaanderen zijn verhaal gedaan over de harde aanpak door de Engelse politie. Een...

Clement neemt standpunt in na rode kaart van Deli

Club Brugge ging met zware 5-0-cijfers onderuit in de terugwedstrijd van de zestiende finale van de Europa League op bezoek bij Manchester...

Dit zijn de elf die het moeten doen in Manchester

Philippe Clement maakte zopas zijn basiself voor de match op Manchester United van straks bekend. Club Brugge behaalde in...

Blauwzwart heeft vanavond een opvallende supporter

Met twee op twaalf doet Royal Antwerp FC het momenteel niet goed in de Jupiler Pro League, maar toch zitten ze heel...