Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

‘Club Brugge wil Perbet in ruil betrekken met felbegeerde Belgische linksachter van 2,5 miljoen euro’

Jérémy Perbet (Club Brugge - AZ)

Ivan Leko beschikt met Abdoulay Diaby, Wesley Moraes, Emmanuel Dennis, Jelle Vossen en Krépin Diatta over maar liefst vijf spitsen in zijn spelerskern. En dan zijn er nog de huurlingen met offensieve kwaliteiten, zoals Jérémy Perbet. Al is de kans klein dat we de 33-jarige Fransman ooit nog in ons Blauw-Zwarte shirt zullen zien aantreden.

Club Brugge denkt er namelijk nog steeds over na om Perbet – samen met een som geld – als pasmunt te gebruiken voor de komst van Elias Cobbaut. Het is een plan dat al sinds vorige zomer op tafel ligt, maar uitstel hoeft geen afstel te betekenen. KV Mechelen is namelijk nog altijd geïnteresseerd in de kwaliteiten van de Brugse huurling en is tegelijkertijd bereid om zijn veelbelovende linksachter te laten gaan.

Cobbaut is één van de vele spelers van het gedegradeerde Malinwa die niet thuishoort in 1B. De 20-jarige vleugelverdediger heeft immers heel wat kwaliteiten, zo oordeelt Het Nieuwsblad. “Hij is groot (1,88 meter) en kopbalsterk, zowel verdedigend als aanvallend. Hij heeft een enorm loopvermogen en zit standaard tussen de 11,5 en 12,5 km per match. Hij heeft een uitstekende mentaliteit en leeft voor zijn vak. En dan is er nog zijn positie. Hij is linksback en kan ook centraal achterin uit de voeten. Aan zijn (hoge) voorzetten is nog werk en hij moet nog beter leren aanvoelen wanneer hij in duel moet gaan, maar gezien zijn leeftijd is er veel marge voor progressie”, klinkt de analyse van de krant.

De vaste waarde bij de nationale beloften kan straks zijn kribbel plaatsen onder een contract bij élke Belgische topclub, maar Club Brugge en Standard zijn wellicht de grootste kanshebbers om deze transferstrijd te winnen. “Elias wil een stap hogerop zetten en dat hebben we ook laten weten aan het bestuur”, bevestigt Alain De Nil, oud-profvoetballer en zaakwaarnemer van Cobbaut. Het bestuur van KV Mechelen heeft begrip voor de vertrekwens en mikt naar verluidt op een bod van om en bij de 2,5 miljoen euro.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws