Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club Brugge krijgt raad voor stresserende week: “De voornaamste taak voor de clubleiding en Leko”

Bart Verhaeghe (Club Brugge)

Club Brugge is met 3 op 9 erg matig aan zijn Play-Offs begonnen, maar desondanks hoeft Blauw-Zwart volgens Ludo Vandewalle nog altijd niet te panikeren. In zijn column voor Het Nieuwsblad maakt hij de vergelijking met de veertiende landstitel onder Michel Preud’homme. 

“In het kampioenenjaar 2016 verloor Club Brugge op de derde en vierde speeldag van Anderlecht (1-0) en Genk (4-2). Het moest op de vierde speeldag toen zelfs Anderlecht naast zich in het klassement dulden. Uiteindelijk werd Club toch nog kampioen. Met zeven punten voorsprong op Anderlecht.”

“Het grote verschil met twee jaar geleden is echter dat Club Brugge toen wel scoorde. Dat is het grote probleem nu. Een strafschop in de laatste minuut tegen Genk, dat is het in drie Play-Off 1 wedstrijden. Je kan niet zeggen dat Club Brugge er niets meer van bakt, maar het creëert weinig kansen. Het gaat allemaal wat traag. En als het dan eens wat sneller gaat, staat er te weinig volk in het vijandelijke strafschopgebied. De scherpte ontbreekt. De bij zoemt nog, maar steekt niet meer.”

“Het wordt ongetwijfeld een stresserende week voor Club Brugge, dat donderdag als laatste in actie komt. Het wordt de voornaamste taak voor de clubleiding en trainer Ivan Leko: de ongerustheid buiten de deur houden. Niet te veel zeuren over de weliswaar unfaire halvering van de punten en de komende thuiswedstrijden tegen Charleroi en Standard winnen. De echte kampioen moet nu rechtstaan.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws