Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

‘Club Brugge heeft een besluit genomen over Rotariu’

Dorin Rotariu (Club Brugge - AZ)

Club Brugge haalde begin vorig jaar Dorin Rotariu binnen en vorig seizoen maakte de Roemeen onder Michel Preud’homme ook meermaals een goeie indruk. Ivan Leko had de vleugelspits dit seizoen echter niet nodig, waarop de offensieve middenvelder verhuurd werd aan Moeskroen.

Daar doet Rotariu het met zes goals en drie assists degelijk, maar volgens Fanatik is onze huurling er desondanks niet in geslaagd om Leko te overtuigen van zijn kwaliteiten. De 22-jarige flankaanvaller zou volgens het Roemeense medium niet meer moeten hopen op een terugkeer naar Jan Breydel. Een zomertransfer lijkt zich dan ook op te dringen. Rotariu zou echter niet al te lang moeten zoeken naar een nieuwe ploeg, want hij zou in Nederland terechtkunnen. Zo zou Heerenveen wel interesse hebben in de diensten van de man waarvoor Club destijds 2,2 miljoen euro neertelde.

De speler zelf zou straks nochtans graag terugkeren naar Blauw-Zwart. “De laatste keer dat ik hem gehoord heb, zei hij dat hij absoluut wil terugkeren naar Club Brugge omdat die club hem nauw aan het hart ligt”, vertelt gewezen assistent-coach Rudi Verkempinck aan Voetbalkrant. “Dorin gaat er alles aan doen om te slagen in Brugge. Het is goed dat hij nu kan spelen bij Moeskroen, maar hij had eigenlijk al heel wat ervaring hoor. Hij had in Roemenië al 130 matchen gespeeld bij Dinamo Boekarest.”

“Eigenlijk is dat iemand die je een beetje kunt vergelijken met Birger Verstraete. Een jonge gast waar je een beetje geduld mee moet hebben. Ik vind Rotariu in ieder geval een zeer goeie speler. Dat hij nog wat kracht mist? Qua uithouding zit het wel goed hoor, maar qua grinta kan het inderdaad nog beter. Het woord is nu aan Club…”, besluit Verkempinck.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws