Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Brugse basispion mikt komende zomer op transfer: “Men zal wel tot een akkoord komen”

De Bock - Denswil - Vossen - Vanaken - Vanlerberghe - Vormer - Simons - Decarli (Club Brugge - Sint-Truiden)

Met Alexander Scholz die terugkeert uit schorsing en Benoît Poulain (en straks ook Saulo Decarli) die weer fit is, worden de plaatsjes achterin weer bijzonder duur bij Club Brugge. Stefano Denswil is echter niet van plan om zijn basisplaats nog af te staan in de Play-Offs. Straks wil de 24-jarige Nederlander immers een vijftiende landstitel vieren met Blauw-Zwart om daarna door de grote poort te vertrekken.

Onder Michel Preud’homme was Denswil een onbetwiste basisspeler en na een bekerzege en titel was een transfer al meerdere mercato’s dichtbij. “Monaco, Hamburg, Brighton: dat zijn een aantal mooie clubs die al langs geweest zijn”, bevestigt onze linksvoetige verdediger. “Maar spijt, dat heb ik niet. Het is leuk als je je in de kijker kunt spelen, maar ik zit hier nog steeds met plezier. Je speelt hier in Brugge toch ook altijd maar mooi mee voor de prijzen, hè.”

Na de pijnlijke 4-1 nederlaag in de beker tegen Standard verdween Denswil nochtans even naar de bank, maar na de blessure en schorsing van Scholz kwam hij opnieuw in de ploeg en haalde hij weer zijn niveau. “Kijk, als je op de bank zit, kun je twee dingen doen: met je kop naar beneden of met je kop naar omhoog spelen. Ik ben voor dat tweede gegaan.” En daar was Ivan Leko niet blind voor. “In die drie weken voor Play-Off 1 heeft hij me ook gezegd dat hij blij was met mijn manier van trainen. Daarom heb ik opnieuw een kans gekregen.”

Voor het team en de titel

Denswil hoopt straks op gepaste wijze afscheid te nemen van Jan Breydel. “Het is nog lang niet binnen, maar één van mijn doelstellingen is dat deze titel ook die van mij wordt. Ik bedoel: ik wil mijn steentje bijdragen, ik wil een belangrijke pion blijven en ik wil me weer in de kijker spelen”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

Want de transferdromen zijn nog altijd aanwezig. “Nu denk ik gewoon aan kampioen worden, maar het is toch normaal dat iedereen ambities heeft om hogerop te spelen? Er zijn wel al gesprekken geweest met de club. Als er iets komt dat voor alle partijen goed is, zal men wel tot een akkoord komen. Maar dat is voor later. Nu speel ik niet voor een transfer, wel voor het team en de titel.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws