Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Basispion van Club Brugge kondigt afscheid aan: “Als de tijd is gekomen, moet je gaan”

Club-spelers vieren overwinning (Club Brugge - Zulte Waregem)

Vincent Mannaert gaf onlangs nog aan in de pers dat Club Brugge voor een drukke zomermercato staat. Enkele basispionnen kregen namelijk de belofte dat ze na het seizoen mogen vertrekken bij een correct bod. Abdoulay Diaby lijkt zo aan zijn laatste weken bezig bij Blauw-Zwart. 

De 26-jarige aanvaller heeft nog een contract tot midden 2019 bij Club, maar wil graag een stap hogerop zetten. “Ik ga niet liegen. Bij Club Brugge weten ze ook: het zou voor mij geweldig zijn om kampioen te worden en dan naar een grotere competitie te verhuizen”, is de Malinees eerlijk tegenover L’Avenir. “Dat zou geen onlogische stap zijn. Als ik een competitie zou moeten kiezen, dan zou ik de Spaanse zeggen. La Liga trekt me erg aan en sluit aan bij mijn kwaliteiten. Dat betekent echter niet dat ik andere competities uitsluit.”

Een nieuw avontuur met Club in de Champions League kan Diaby niet overtuigen om te blijven. “Natuurlijk is dat ook aantrekkelijk, maar ik denk dat als de tijd gekomen is, je ook moet gaan. Het is een kwestie van timing. Ik wil doorgroeien.” Diaby was niet altijd de meest geliefde spits onder de Brugse aanhang, maar het heeft er wel alle schijn van dat hij straks twee keer de beste schutter was bij de titels in 2016 en straks hopelijk ook in 2018.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws