Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Anderlecht-icoon ziet Club Brugge nog falen: “Ze zijn niet meer op hun gemak”

Stefano Denswil (Club Brugge - Anderlecht)

Op speeldag 1 leek Lior Refaelov Club Brugge in een zetel te schieten voor het resterende gedeelte van de Play-Offs, maar een nederlaag bij AA Gent later zijn er hier en daar weer wat twijfels over de ploeg van Ivan Leko. Anderlecht-icoon Paul Van Himst denkt zelfs dat Paars-Wit het Brugse titelfeestje straks nog kan verpesten.

Al is de man met 566 matchen op de teller in het Astridpark niet te beroerd om toe te geven dat er maar één ploeg het kampioenschap echt verdient. “Eerlijk: Club Brugge zou over het hele seizoen de verdiende kampioen zijn. Ze waren beter. Als ze zondag winnen, is het zeker gedaan. Al gaan ze het niet makkelijk hebben. Die zijn niet meer op hun gemak. Ze kunnen ook rekenen: zes min drie maakt drie, hé. En dan nog zeven matchen.”

Waarvan Blauw-Zwart uiteraard wel nog thuis tegen Anderlecht en Gent speelt. “Dat is ook juist. Maar als we zondag winnen, kan Anderlecht echt wel nog kampioen worden”, maakt Van Himst zich sterk in Het Nieuwsblad. “Het kan, hoor, dat ze plots veel beter gaan voetballen. Dat de kopjes door de zege op Charleroi plots weer gezond zijn.”

“Luister, er is vorige week een draai geweest. Anderlecht won op Charleroi dankzij een betwistbare strafschop, Club had kunnen winnen op Gent, maar verloor. Ik zei gisteren nog lachend tegen Mulder: Na vorig weekend moet Saint Guidon verder meespelen. ‘Saint Guidon?’ vroeg Jan. Wel ja, Sint-Guido, de heilige van Anderlecht. Die heeft al dikwijls op het einde van de competitie meegespeeld, hoor”, lacht de gewezen aanvaller.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws