Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Verhaeghe krijgt onverwacht steun van de Brugse politie

Bart Verhaeghe (Club Brugge - Charleroi)

Bart Verhaeghe en bij uitbreiding heel Club Brugge willen graag naar een competitie zonder Play-Offs. Zo vindt onze voorzitter dat het huidige format met puntenhalvering artificieel en onsportief aanvoelt. Intussen roeren ook de ordediensten zich met Dirk Van Nuffel als spreekbuis.

De korpschef van de Brugse politie is namelijk een serieuze tegenstander van de Play-Offs. “De competitie start vroeger en eindigt later. Dat kan voor de voetballers vervelend zijn, maar dat is voor ons nog veel vervelender. De politie krijgt immers nooit een rustpunt. Bovendien vallen die wedstrijden vaak samen met andere evenementen (Dwars door Brugge, de Heilig Bloedprocessie) en zorgt dat voor organisatorische problemen”, klinkt het tegenover Het Nieuwsblad.

Volgens Van Nuffel zijn er ook té veel risicomatchen door de Play-Offs. “Eenmaal de helft van de competitie voorbij is, komen er al extra sportieve belangen voor de clubs die strijden voor Play-Off 1 of Play-Off 2. Een affiche die in een gewone competitie als ‘normaal’ zou worden beschouwd, krijgt dan plots een groter sportief belang en moet meer aandacht van de politie krijgen. In Play-Off 1 zelf kom je vaker ploegen met risicosupporters tegen. En in plaats van die één keer per jaar te ontvangen, gebeurt dat met Play-Offs twee keer. Of ik Antwerp liever niet in Play-Off 1 heb? Op die vraag zet ik mijn joker in. Maar mijn conclusie is: geef ons maar het oude systeem terug.”

Een officieel bezwaar diende de korpschef van de Brugse politie nog niet in, maar het stoort hem wel dat de politie de eerste stap zou moeten zetten. “Het zou net van goede smaak getuigen dat de vraag vanuit de voetbalinstanties zou komen. Tot nu toe hebben we die nooit gekregen. Ik vind trouwens nergens stukken terug waaruit blijkt dat de politie voldoende geconsulteerd werd toen de Play-Offs werden ingevoerd.” Kalendermanager Nils Van Brantegem – die instaat voor de organisatie en planning van de matchen in de Jupiler Pro League – wenste niet te reageren op de uitspraken van Van Nuffel.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws