Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Verhaeghe is nog steeds misnoegd over misgelopen titel in 2012: “Zelfs spelers van Anderlecht zeiden het”

Bart Verhaeghe (Club Brugge)

Sinds de invoering van de Play-Offs in 2009 slaagde Club Brugge er nog maar één keer in om het kampioenschap binnen te halen, twee jaar geleden onder Michel Preud’homme na een 4-0 overwinning tegen Anderlecht. Voorts was Blauw-Zwart er twee keer heel dichtbij, maar liep het in extremis nog mis. Bart Verhaeghe zoekt naar verklaringen voor de misgelopen titels tijdens de voorbije jaren.

“De eerste hebben we laten liggen door de onterechte offside van Bacca op Anderlecht (in 2012, nvdr). Als het 0-2 was geworden, was de titel binnen geweest. Dat zeg ik niet, dat zeggen de spelers van Anderlecht”, onthult onze voorzitter in Het Nieuwsblad. Onderaan in dit artikel kan je de flagrante beelden nog eens herbekijken.

“De tweede kwam deels door onervarenheid en deels door onze speelstijl. No Sweat No Glory betekent dat we er altijd voor moeten gaan. Dat is wat de supporters willen zien, dat is voor mij belangrijk en dat betekent dat je altijd voor een vol huis voetbalt. Maar dat betekent ook dat je al eens kwetsbaar bent. Ondertussen zijn we rijper geworden en kunnen we ook wedstrijden winnen als we niet op ons best zijn. De 0-1 in Sint-Truiden was daar een goed voorbeeld van.”

Ondanks de minder dominante periode in 2018 is Verhaeghe ervan overtuigd dat Club alles in huis heeft om zijn vijftiende landstitel straks te veroveren. “Het geweldige voetbal van voor Nieuwjaar kon niet blijven duren. We hadden die terugval zelfs wat vroeger verwacht. Ik denk dat alle spelers nu fris zijn. Ze hebben de vorige weken mentaal en fysiek kunnen uitblazen. Ik merk dat de goesting heel groot is om zich in de Play-Offs te laten zien. We kunnen fris offensief spelen, maar we kunnen ook als een blok verdedigen. Club zal er staan.”

Bacca wordt onterecht afgevlagd voor buitenspel (06:10)

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws