Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vanhaezebrouck keert zijn kar over Club Brugge: “Ongelooflijk”

Hein Vanhaezebrouck (AA Gent)

Na een teleurstellende wintermercato gooide Hein Vanhaezebrouck onlangs de handdoek in de ring. “Twee derde van onze doelpuntenproductie is weggevallen”, benadrukte de trainer van RSCA in Het Laatste Nieuws. “Dus aan zij die zeggen dat deze ploeg klaar is om de titel te pakken: daar heb ik een probleem mee.” Twee weken geleden, na de pijnlijke 1-0 nederlaag op bezoek bij Sint-Truiden, bevestigde hij zijn eerdere woorden: “Over het kampioenschap moeten wij niet meer spreken.”

Vervolgens maakte Vanhaezebrouck de vergelijking met Club Brugge: “Ik vind het lichtjes overdreven wat men doet. Er is nog nooit gevraagd aan Club Brugge hoe zij het gaan omkeren. Wij zitten in de shit, wij hebben miserie, geschorsten, gekwetsten en zagen spelers vertrekken. We haalden bijna geen enkele nieuwe speler. Club Brugge staat op kop, deed alle transfers die ze wilden en toch deden ze het in 2018 niet beter”, klonk het voor de camera’s van PlaySports.

Nu Anderlecht 6 op 6 pakte tegen Moeskroen en Zulte-Waregem – en Łukasz Teodorczyk het doel weer weet staan – heeft Vanhaezebrouck zijn mening over Blauw-Zwart bijgesteld. En er lijkt plots opnieuw een sprankeltje hoop op de titel. “Het parcours van Brugge blijft ongelooflijk, daar kan niemand aan. Zes punten (na halvering in de Play-Offs, nvdr) lijkt weliswaar doenbaar, maar het is meer dan twee zeges. Dan mag je zelf geen enkele steek laten vallen”, aldus de coach van Paars-Wit in Het Nieuwsblad.

Man in vorm Pieter Gerkens heeft zijn titelambities alleszins nog niet opgeborgen. “In Play-Off 1 kan alles. Met zoveel sterke ploegen kan je veel verrassingen hebben.” Op de slotspeeldag van de reguliere competitie trekt Club naar Sint-Truiden, Anderlecht ontvangt Antwerp. De kloof tussen de nummers 1 en 2 bedraagt momenteel 12 punten.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws