Vanhaezebrouck keert zijn kar over Club Brugge: “Ongelooflijk”

Hein Vanhaezebrouck (AA Gent)

Na een teleurstellende wintermercato gooide Hein Vanhaezebrouck onlangs de handdoek in de ring. “Twee derde van onze doelpuntenproductie is weggevallen”, benadrukte de trainer van RSCA in Het Laatste Nieuws. “Dus aan zij die zeggen dat deze ploeg klaar is om de titel te pakken: daar heb ik een probleem mee.” Twee weken geleden, na de pijnlijke 1-0 nederlaag op bezoek bij Sint-Truiden, bevestigde hij zijn eerdere woorden: “Over het kampioenschap moeten wij niet meer spreken.”

Vervolgens maakte Vanhaezebrouck de vergelijking met Club Brugge: “Ik vind het lichtjes overdreven wat men doet. Er is nog nooit gevraagd aan Club Brugge hoe zij het gaan omkeren. Wij zitten in de shit, wij hebben miserie, geschorsten, gekwetsten en zagen spelers vertrekken. We haalden bijna geen enkele nieuwe speler. Club Brugge staat op kop, deed alle transfers die ze wilden en toch deden ze het in 2018 niet beter”, klonk het voor de camera’s van PlaySports.

Nu Anderlecht 6 op 6 pakte tegen Moeskroen en Zulte-Waregem – en Łukasz Teodorczyk het doel weer weet staan – heeft Vanhaezebrouck zijn mening over Blauw-Zwart bijgesteld. En er lijkt plots opnieuw een sprankeltje hoop op de titel. “Het parcours van Brugge blijft ongelooflijk, daar kan niemand aan. Zes punten (na halvering in de Play-Offs, nvdr) lijkt weliswaar doenbaar, maar het is meer dan twee zeges. Dan mag je zelf geen enkele steek laten vallen”, aldus de coach van Paars-Wit in Het Nieuwsblad.

Man in vorm Pieter Gerkens heeft zijn titelambities alleszins nog niet opgeborgen. “In Play-Off 1 kan alles. Met zoveel sterke ploegen kan je veel verrassingen hebben.” Op de slotspeeldag van de reguliere competitie trekt Club naar Sint-Truiden, Anderlecht ontvangt Antwerp. De kloof tussen de nummers 1 en 2 bedraagt momenteel 12 punten.

Laatste Nieuws

Philippe Clement is magic!

De supporters van Club Brugge weten het al lang: “Philippe Clement is magic”. Hij werd al op deze manier bezongen toen hij...

Diagne haalt opnieuw uit naar Clement

Na de miserie met de Knokse villa is Mbaye Diagne ondertussen in de Senegalese hoofdstad Dakar aangekomen. Na het...

Bolingoli looft Clement: “Hij gelooft in mij”

Boli Bolingoli is zopas uitgeroepen tot kampioen van Schotland. De 24-jarige Belg is klaar om een rol van betekenis te spelen bij...
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen
32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Mignolet brengt duidelijkheid over terugkeer naar Premier League

Simon Mignolet kwam een tijdje geleden in beeld om terug de overstap naar de Premier League te maken, maar de Brugse goalie...

“Weggaan bij Club Brugge, dat was de grootste blunder uit mijn carrière”

Nastja Ceh won twee landstitels en twee bekers in vier seizoenen bij Club Brugge. Tegenover Sport/Voetbalmagazine geeft de Sloveen een interview.

Assistent Carl Hoefkens legt uit waarom blauwzwart zoveel talentvolle jongeren heeft

De jeugdwerking van Club Brugge draait als nooit tevoren. En dat succes vertaalt zich ook naar de A-kern met de komst en...

Geen enkele wedstrijd gespeeld, dan maar terug naar huis

Amadou Sagna ziet zijn avontuur in ons land eindigen. De Senegalees kwam niet tot spelen toe en keer terug naar zijn thuisland.

Makelaar bevestigt enkele namen van clubs die Diatta willen

De makelaar van Krépin Diatta heeft enkele namen van teams bevestigd die interesse hebben in de 21-jarige Senegalees. Diatta...