Thomas Meunier plots op ramkoers met PSG-coach Unai Emery

Thomas Meunier (Club Brugge)

Woensdagavond was het Parc des Princes het decor voor de kwartfinale in de Franse beker tussen Paris Saint-Germain en Marseille. De Parijzenaars – mét Thomas Meunier in de basis – trokken aan het langste eind en wonnen net zoals drie dagen eerder in de competitie met 3-0. Na afloop ging het in de Franse pers echter vooral over de aanvaring tussen Meunier en trainer Unai Emery.

Voor wie de bekerwedstrijd bekeek, leek er geen vuiltje aan de lucht met de gewezen speler van Club Brugge. Meunier speelde immers zowel op defensief als offensief vlak erg sterk en dweilde naar goede gewoonte zijn rechterflank af. De fans van PSG waren zelfs zo enthousiast dat ze opriepen om de Rode Duivel volgende week in de levensbelangrijke CL-return tegen Real Madrid te laten starten ten koste van Dani Alves.

Intussen blijkt echter dat Meunier afgelopen woensdag ziek was. Hij kampte met buikgriep en zou aan Emery gevraagd hebben om niet opgesteld te worden tegen Marseille. Zijn verzoek werd echter niet ingewilligd en dan moest de ex-Bruggeling ook nog eens 78 minuten op het veld staan. Toen pas werd hij naar de kant gehaald en liep hij meteen naar de kleedkamer, waar hij naar verluidt moest overgeven.

De Parijse krant Le Parisien meldt dat het na de match tot een heftige confrontatie kwam tussen Meunier en Emery. De rechtsback van PSG voelt zich immers respectloos behandeld door zijn trainer. Emery verklaarde het voorval als volgt op zijn persconferentie: “Thomas trainde dinsdag niet met het team vanwege buikgriep. Het ging vervolgens beter, maar in de 70ste minuut zei hij dat hij zich niet zo goed voelde. Hij had een wissel nodig omdat hij de match niet kon beëindigen.” Over de clash in de spelerstunnel wilde hij niets kwijt.

Laatste Nieuws

‘Belgische topper van KV Mechelen in het vizier bij Club Brugge’

Er is heel wat interesse van zowel clubs uit binnen- als buitenland voor een talent van KV Mechelen. Aster...

Eduard Sobol blijft tot 2021!

Er viel deze zaterdagnamiddag goed nieuws te bespeuren in het Jan Breydelstadion: Eduard Sobol zal ook volgend seizoen de blauw-zwarte kleuren blijven...

“We moeten veel ambitieuzer zijn in de Champions League”

Simon Mignolet kan terugblikken op een heel sterk seizoen met Club Brugge. De doelstellingen die hij voor ogen had, werden gehaald. Maar...
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen
32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Club Brugge ziet toptalent vertrekken

Club Brugge verliest Abdoul Karim Camara. Hij speelt volgend seizoen voor het Duitse Hoffenheim. Abdoul Karim Camara kreeg zijn...

“Fake nieuws over nieuwe stadion van Club Brugge”

Er wordt volgens Club Brugge fake nieuws verspreid over het nieuwe stadion van blauwzwart. Dat zou gebeuren via de...

‘Doelman wellicht nog een jaartje langer weg van blauwzwart’

Blauwzwart leende doelman Guillaume Hubert uit aan Cercle Brugge en zal dat wellicht ook volgend seizoen doen. Cercle Brugge...

“We moeten veel ambitieuzer zijn in de Champions League”

Simon Mignolet kan terugblikken op een heel sterk seizoen met Club Brugge. De doelstellingen die hij voor ogen had, werden gehaald. Maar...

Nu ook buitenlandse interesse voor Chadli

Club Brugge heeft interesse in de 30-jarige Nacer Chadli, maar krijgt nu ook internationale concurrentie. Chadli werd verhuurd aan...