Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

‘Speciale wedstrijd van de Rode Duivels zal op Jan Breydel afgewerkt worden’

Jan Breydelstadion

Op dinsdag 14 november 2017 was het Jan Breydelstadion het decor voor de oefeninterland tussen België en Japan. De Rode Duivels wonnen met het kleinste verschil door een doelpunt van Romelu Lukaku, maar achteraf ging het vooral over de Brugse fans die spelers als Yuya Kubo, Steven Defour en Jordan Lukaku op “boe”-geroep trakteerden. Desondanks ziet het er sterk naar uit dat er eind dit jaar tóch een nieuwe match van onze nationale ploeg in het stadion van Club Brugge afgewerkt zal worden.

Maandag kwam de Belgische bond met de officiële mededeling dat er op dinsdag 16 oktober de 127ste derby der Lage Landen op het programma staat. Volgens Het Nieuwsblad is de kans reëel dat de wedstrijd tegen Nederland afgewerkt zal worden in het Jan Breydelstadion.

“Het contract tussen de bond en de stad Brussel voor het ­gebruik van het Koning Boudewijnstadion loopt af eind mei. De KBVB kan wel individueel onderhandelen met de stad, maar in oktober zijn de werken aan het Neo-project op de Heizel begonnen. De stad wil dan zoveel mogelijk grote evenementen vermijden. Na Koning Boudewijn zijn Jan Breydel en Sclessin de grootste stadions in ons land. De kans is groot dat de keuze op Brugge zal vallen omdat de rivaliteit met Oranje nog iets meer leeft in Vlaanderen”, klinkt de uitleg in de krant.

Op 9 november 2016 keken België en Nederland elkaar voor het laatst in de ogen tijdens een 1-1 gelijkspel in de Amsterdam ArenA. De laatste keer dat onze noorderburen op bezoek kwamen in België dateert al van 2012. Toen wonnen de Rode Duivels een aangenaam kijkstuk met 4-2. Krijgen we straks een editie op Brugse bodem met naast ex-Bruggeling Thomas Meunier ook Anthony Limbombe, Brandon Mechele of Hans Vanaken tussen de lijnen?

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws