Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Scholz stelt belangrijke voorwaarde voor vijftiende landstitel Club Brugge

Scholz - Nakamba (Club Brugge - KRC Genk)

Club Brugge was in de reguliere competitie heer en meester en trekt daardoor met 6 punten voorsprong op Anderlecht de titelstrijd in. Door het format van de Play-Offs is echter nog alles mogelijk in de laatste tien wedstrijden. Dat beseft ook winteraanwinst Alexander Scholz.

Onze centrale verdediger blijft dan ook op zijn hoede voor eerste achtervolger Anderlecht. “Zes punten is goed, maar in de realiteit is dat niet zo veel. Anderlecht blijft volgens mij onze voornaamste concurrent, al is het maar vanwege hun geschiedenis en ervaring. Maar we moeten voor iedereen op onze hoede zijn. Standard bijvoorbeeld, is al zeker van de Europa League en draait op volle toeren. Het Play-Off-systeem is ook gemaakt om grote teams te bevoordelen, om ze een tweede kans te geven. Aan ons om te bewijzen dat we nog steeds de beste zijn.”

Scholz stelt dan ook een belangrijke voorwaarde opdat Club straks zijn vijftiende landstitel kan pakken onder Ivan Leko. “De persoonlijke ambities moeten aan de kant gezet worden voor de collectieve ambities. Als we willen slagen, kampioen worden en de mogelijkheid hebben om Champions League te spelen, dan moet iedereen zich buigen voor het collectief”, besluit de 25-jarige Deen bij La Capitale.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws