Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Saief voorspelt slechte Play-Offs voor Leko & co, maar cijfers drukken hem met zijn neus op de harde feiten

Ivan Leko (Club Brugge - AZ)

Kenny Saief heeft vandaag met enkele opmerkelijke uitspraken Club Brugge en zijn supporters geprikkeld. Maar houdt zijn redenering wel enige steek? BlauwZwartFans ging op zoek naar de naakte cijfers en kwam tot de conclusie dat de middenvelder van Anderlecht best de hand in eigen boezem kan steken…

“Natuurlijk geloven we nog in het kampioenschap, want we voelen dat we beter worden”, aldus Saief in Het Nieuwsblad. “Als ik zie dat alle grote ploegen in Play-Off 1 gaan zitten, dan denk ik niet dat Club Brugge veel punten zal halen. Het moet náár Gent, náár Genk, náár Standard, náár Anderlecht. Hoe meer topteams die punten kunnen afpakken van Club, hoe beter voor ons.”

“Dat Anderlecht die verplaatsingen ook moet maken? Ja, maar wij gaan die niet meer verliezen. Daar moeten we in geloven. Kijk, als we kampioen willen worden, moeten we die punten pakken. Deze groep heeft in elk geval het potentieel om de titel te winnen. Ik geloof erin”, besluit Saief in gesprek met Het Laatste Nieuws. Onderstaande cijfers uit de reguliere competitie spreken nochtans voor zich.

Puntenaantal Club Brugge tegen de G5

Anderlecht: 4/6
Charleroi: 4/6
AA Gent: 3/6
KRC Genk: 1/6
Standard: 4/6

Totaal aantal punten: 16/30
Doelpuntensaldo: 20-13

Puntenaantal Anderlecht tegen de G5

Club Brugge: 1/6
Charleroi: 0/6
AA Gent: 4/6
KRC Genk: 3/6
Standard: 4/6

Totaal aantal punten: 12/30
Doelpuntensaldo: 7-13

Conclusie: Club Brugge haalde in de reguliere competitie 4 punten meer dan Anderlecht tegen de ploegen die op dit moment in Play-Off 1 zouden aantreden. Opmerkelijk daarbij is dat Blauw-Zwart een doelpuntensaldo van +7 laat optekenen, terwijl Paars-Wit achterblijft met -6.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws