Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

‘Opnieuw een slag in het gezicht voor stadiondossier Club Brugge’

Bart Verhaeghe (Club Brugge)

Bij de ticketverkoop van de vijf Play-Off thuismatchen van Club Brugge bleek nog maar eens dat Blauw-Zwart dringend nood heeft aan een nieuwe voetbaltempel. In een land als België is het echter allesbehalve evident om een bouwproject rond te krijgen, dat blijkt nu nog maar eens…

Zo weet Het Nieuwsblad dat de leider uit de Jupiler Pro League mogelijk concurrentie krijgt van een distributiecentrum. 2XL, de firma achter het idee, mikt namelijk op zo’n twintig hectare grond om zijn plannen te kunnen realiseren. Het probleem daarbij is dat Club Brugge op datzelfde stuk grond aast voor zijn nieuwe stadion en beide bedrijven dus in elkaars vaarwater terecht kunnen komen.

Bij 2XL maken ze zich sterk dat hun distributiecentrum op termijn voor 1000 extra jobs zou kunnen zorgen in de regio Brugge, hetgeen voor een financiële boost zou zorgen. De logistieke groep zette naar verluidt zelfs al een deal op papier met de stad Brugge.

Zowel Club Brugge als 2XL wachten nu in spanning de uitkomst van de heranalyse van het gewestelijke ruimtelijke uitvoeringsplan af. Eind vorig jaar werd daar immers beroep tegen aangetekend bij de Raad van State. Dat het Brugse stadiondossier daardoor nog maar eens vertraging zal oplopen, is nu al een uitgemaakte zaak.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws