Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Opmerkelijk: Leko breekt in aanloop naar Play-Offs met gewoonte van Preud’homme

Ivan Leko en Rudi Cossey

Nog een thuismatch tegen KV Kortrijk, een uitwedstrijd bij Sint-Truiden en de reguliere competitie zit erop. Daarna heeft Club Brugge drie weken de tijd om zich voor te bereiden op de levensbelangrijke Play-Offs. De aanloop naar de laatste 10 matchen van het seizoen zal met Ivan Leko evenwel anders verlopen dan onder Michel Preud’homme.

Zo heeft Club Brugge volgens Het Nieuwsblad besloten om na de reguliere competitie géén extra stage in te lassen. Blauw-Zwart blijft gewoon in België, maar zal wel een aangepast programma volgen met onder meer enkele teambuildingsactiviteiten.

Het was Preud’homme die de zogenaamde lentestage invoerde om de hoofden leeg te maken in aanloop naar de Play-Offs. Leko is echter van mening dat een buitenlandse stage geen must is. De Brugse spelers met een gezin zullen het alvast graag horen. Zij houden er immers niet van om meermaals per jaar ver weg te zijn van vrouw en kind(eren).

Geen nood aan

“We hebben hier samen een tijdje geleden al voor gekozen. Een stage heeft voor- en nadelen: je kan nieuwe spelers via teambuilding sneller inpassen in de groep, maar je bent ook nog eens van huis weg. Momenteel hebben we er dus geen nood aan. We hebben de faciliteiten in Brugge om ons perfect klaar te stomen, in alle rust en op vertrouwd gebied”, verduidelijkt Leko zijn plannen op de persconferentie.

Opvallend: in de winterstop trok elke Belgische eersteklasser nog op buitenlandse stage om de zon op te zoeken. Behalve KV Kortrijk, zij namen vrede met een tripje richting Nieuwpoort. Op het vlak van gewonnen punten legde die beslissing de Kerels alleszins geen windeieren. Na KRC Genk, AA Gent en Zulte Waregem is KV Kortrijk immers de beste ploeg van 2018.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws