Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Openhartige Denswil zoekt naar verklaring voor mindere resultaten: “Daar werden we bestolen”

Denswil en Decarli (Club Brugge - Sint-Truiden)

Stefano Denswil haalde na Nieuwjaar niet zijn beste niveau en belandde zo drie wedstrijden op rij op de Brugse bank. Door de blessure van Alexander Scholz mocht onze 24-jarige Nederlander afgelopen weekend opnieuw opdraven tegen Standard en liet hij daarbij een goeie indruk na. Voldoende om opnieuw in de gratie te vallen bij Ivan Leko?

“We gaan niet rond de pot draaien. Natuurlijk weet ik dat ik veel beter kon”, is Denswil eerlijk in Het Nieuwsblad. Uitleg voor zijn bankzittersstatuut kreeg Denswil naar eigen zeggen niet. Al zat hij daar ook niet meteen op te wachten. “Ik wou gewoon lekker hard trainen. Ik ben nooit naar de trainer gestapt om uitleg te vragen. Het was natuurlijk wel apart dat ik plots naar de bank vloog, want daarvoor speelde ik veel.”

“Puur sportief zat ik niet lekker in mijn vel. Ook als ploeg kenden we een mindere periode, al moeten we dat ook relativeren. Thuis hebben we enkele goede wedstrijden gespeeld en ook op Waasland-Beveren waren we top. We krijgen genoeg kansen, maar we maken ze niet af. Daardoor hebben we de laatste anderhalve maand veel gelijkgespeeld.”

Naast het gebrek aan efficiëntie ziet Denswil nog een andere reden voor de 8 op 21. “Pech. Kijk naar dat eerste tegendoelpunt tegen Standard (meters buitenspel, nvdr): we werden bestolen. En de bal gaat dan nog eens via een paar benen binnen ook.” Tegen KV Kortrijk en Sint-Truiden wil Club nog twee driepunters sprokkelen. “Hoe meer punten je nu pakt, hoe beter je ervoor staat als straks het echte werk begint. Op Standard graaien we toch ook maar weer een puntje mee, ook al zat er misschien meer in. We moeten nog twee wedstrijden het maximum proberen te halen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws