Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Match tussen Club Brugge en KV Kortrijk levert bijzonder record op

Leko en de bank juichen (Club Brugge - Gent)

Wie de volledige wedstrijd tussen Club Brugge en KV Kortrijk zag, beseft dat de 2-1 eindstand een klein wonder was. De manschappen van Ivan Leko zorgden immers voor de ene na de andere aanvalsgolf en belegerden het doel van Thomas Kaminski. Het aantal gecreëerde kansen was ongezien, nu nog de efficiëntie opnieuw opschroeven…

Volgens Het Nieuwsblad heeft Club afgelopen zaterdag een nieuw record laten optekenen. “Negen schoten op doel, ééntje op de paal, elf naast, negen schoten geblokt. Dat maakt een totaal van dertig mogelijkheden. Dertig. Nooit eerder dit seizoen creëerde Club Brugge zo veel kansen. Meer zelfs, nooit eerder dit seizoen creëerde een ploeg zo veel kansen in één wedstrijd.”

“De thuisploeg was niet onlogisch de grote reden waarom Club Brugge – KV Kortrijk dit seizoen ook nog eens geboekstaafd zal staan als de competitiewedstrijd met de meeste doelpogingen: 38 stuks. Nogmaals: dertig (!) daarvan van Club”, klinkt het vol lof in de krant.

Al moet het gezegd dat de efficiëntie bij grote kansen van de leider uit de Jupiler Pro League serieus gedaald is. Voor de winterstop bedroeg die nog 84%, nu slechts 46%. Over het hele seizoen beschouwd blijft Blauw-Zwart wél nog de meest efficiënte ploeg.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws